Store besparelser fundet i trykluft, procesventilation og udsugning

AVK gummi

AVK GUMMI A/S var midt i en ISO 14001-recertificering på miljøledelse, og samtidig var en energigennemgang påkrævet for at imødekomme lovkravet om energisyn for mellemstore virksomheder.

Kvalitets- og miljøchef Kent Aatofte Rasmussen havde tidligere haft besøg af Eniig Energi, og han greb derfor røret og kontaktede Lasse Bjerregaard, energirådgiver hos Eniig Energi.

”Lasse tog det i stiv arm, og så var vi ellers i gang. Vi bookede et lokale til rapportskrivning, så Lasse kunne arbejde uforstyrret efter gennemgang af virksomheden, og så gav vi den gas.”

I løbet af forløbet blev energiforbrug, processer og produktionsudstyr gennemgået. Resultaterne var oplysende. Den spredte viden i virksomheden blev samlet, og antagelser blev erstattet med fakta. Rapporten gav et godt overblik for de muligheder, der var for at spare på energiforbruget.

Besparelsespotentialet giver en god miljøgevinst samt en økonomisk gevinst med en tilbagebetalingstid på ca. 1 år, hvor områderne trykluft, procesventilation og udsugning repræsenterer det største potentiale.

”Det er kompetente folk, der har været her, og de har lavet et rigtig godt stykke arbejde. Hvis vi havde spørgsmål til noget, havde Lasse svar på det eller fandt selv ud af det med leverandører. Vi fik samlet vores viden, som lå spredt i virksomheden, og vi har haft et rigtig godt og tæt samarbejde.”

Kent Aatofte Rasmussen, Kvalitets- og miljøchef, AVK GUMMI A/S

Top