10 år med fiber: Hastigheden har udviklet sig med virksomhedens behov

Skov A/S var EnergiMidts første fiberkunde nogensinde. Da virksomheden fik installeret fiber for 10 år siden, var det med en 10/10 Mbit/s-forbindelse. Den er i dag erstattet af en 200/200 Mbit/s, som opfylder virksomhedens behov for at kommunikere med hele verden på alle tider af døgnet.

En 10/10 Mbit/s-forbindelse til virksomheden Skov A/S i Glyngøre ved Roslev, var den første fiberforbindelse EnergiMidt installerede, da vi for 10 år siden startede vores fiberforretning. I dag hedder forbindelsen 200/200 Mbit/s, og det gode samarbejde er fortsat intakt.

Virksomhedens livsnerve

I 2005 havde Skov A/S en 2 Mbit/s-forbindelse med en meget begrænset kapacitet, og det ville blive en dyr fornøjelse at opgradere den. Da EnergiMidt så kom og tilbød at etablere en fiberforbindelse til nogle helt andre priser, var der ingen tøven. Og fiberteknologien har da også siden vist sig at være lige præcist den, virksomheden skulle bruge for at være i stand til at ekspandere i det omfang, som det har været tilfældet gennem de sidste 10 år. "Vores internetforbindelse er vores livsnerve, og vi er stærkt afhængige af vores fiberforbindelse. Vi er blevet en global virksomhed, der kommunikerer med hele verden på alle tider af døgnet. Vi har blandt andet et kontor i Bangkok, som er 5-6 timer foran os tidsmæssigt. De er afhængige af os, for alt er hosted i Danmark, så vi har behov for, at forbindelsen er der," forklarer Thomas B. Madsen, som er IT-chef hos Skov A/S.

Han understreger, at det er væsentligt med en ordentlig båndbredde og en stabil forbindelse i det hele taget. "Hvis jeg tog stikket, så gik der da ikke 30 sekunder, før der kom en reaktion i huset. Al data udveksles online både her i huset men også eksternt og altså også mellem os og vores Bangkok-kontor eksempelvis, så det betyder meget for vores dagligdag, at det bare fungerer. Og det gør det. Jeg kan faktisk ikke huske, hvornår vi sidst har haft et udfald," siger Thomas B. Madsen videre.

 

Skov A/S

Fakta om Skov A/S

Skov A/S blev grundlagt i 1954 og er i dag førende på det internationale marked for klimastyring og produktionsovervågning til animalsk produktion. Skov A/S har nået denne position, fordi virksomheden sikrer producenterne de mest moderne og konkurrencedygtige totalløsninger. Skov A/S tilpasser systemerne individuelt, så kunderne kan udnytte de lokale klima- og produktionsforhold til at opnå de bedst mulige produktionsresultater.


Thomas B. Madsen, IT-chef hos Skov A/S

Thomas B. Madsen, IT-chef hos Skov A/S

"Vores internetforbindelse er vores livsnerve, og vi er stærkt afhængige af vores fiberforbindelse."


Interesseret?

Her kan du læse mere om Erhverv PROF

Top