Fiberbredbåndet spiller Max!

Hastigheden og stabiliteten af fiberbredbåndet er vigtig for Radio Max i Skjern

Den enorme antennemast rager godt op i vejret, når man kører ind i Skjerns nordvestlige del. Stålkonstruktionen, der tidligere blev brugt til at modtage tv-signaler, ligger få hundrede meter fra byens kommercielle radiostation, Radio Max. Stationen blev oprettet af direktør, Morten Krarup Nielsen, i 2013 og er i dag en af de mest aflyttede i området fra Holstebro i nord over Sdr. Felding til Ølgod i syd.

”Vi er en lokal radiostation med 100% fokus på, hvad der rører sig i Ringkøbing-Skjernområdet. Derfor kører vi bevidst med en sendeflade, der består af sport, nyheder og musik”, fortæller Morten Krarup Nielsen. ”Hovedparten af vores lyttere er 20-50 år. Dem prøver vi blandt andet at ramme med direkte udsendelser fra sportskampe og andre aktuelle begivenheder. Men vi sender også mere erhvervsrelaterede programmer om blandt andet ny teknologi og bolig”.

Optimal kapacitet og ingen nedbrud

Morten Krarup Nielsen har stået i spidsen for Radio Max i snart tre år. Lige fra begyndelsen har han været opsat på, at stationen blev tilsluttet EnergiMidts fiberbredbånd. ”Som ny radiostation har vi været nødt til at tænke anderledes. I starten sad jeg i studiet på en almindelig ADSL-forbindelse via telefonnettet. Men det holdt slet ikke. Forbindelsen var ustabil og skulle somme tider genstartes flere gange om dagen. Til tider hang jeg 20 minutter om dagen i den tidligere udbyders telefonkø for at få kontakt med deres kundeservice. Det var totalt spild af tid. Sådan er det slet ikke med fiberbredbåndet. Det fungerer bare. Der er ingen nedbrud, og det er lynhurtigt. Det er præcis sådan en løsning, vi har brug for – en løsning, der bare kører”. Radio Max anvender i dag en Erhverv Basis løsning, der kan opgraderes, så båndbredden og kapaciteten altid er optimal i forhold til behovet.

Et skridt ind i fremtiden

Tilslutningen til fiberbredbåndet betyder desuden, at ingen af Radio Max’ lyttere bliver smidt af, hvis de hører radio via internettet. I dag er det omkring 10% af lytterne, der benytter sig af det, men antallet er stigende. Morten Krarup Nielsen forklarer: ”Udviklingen betyder, at traditionelle, analoge radiotransmissioner gradvist bliver udfaset, men lytterne får alligevel nye muligheder. For eksempel i form af DAB+, som giver en meget bedre lydgengivelse. Når det bliver helt udbredt får vi også her brug for en fiber ud af huset, der kan transportere datastrømmen sikkert ud til DAB+ senderne. Dertil kommer, at vi selvfølgelig også glæder os til, at flere og flere lyttere går over til netradio, så de nemt og hurtigt kan se og eventuelt købe de sange, vi spiller i sendefladen”.

Udviklingen hos Radio Max i Skjern kan med andre ord ikke gå hurtig nok. Med tilslutningen til fiberbredbåndet har den vestjyske radiostation taget et afgørende skridt ind i fremtiden. Ikke bare for forretningen, men også for de tusindvis af daglige lyttere.

 undefined

Fakta om Radio Max

Radio Max er en kommerciel radiostation i Skjern. Stationen blevet startet i 2013 af Morten Krarup Nielsen og har et dækningsområde, der strækker sig fra Holstebro i nord over Sdr. Felding til Ølgod i syd. Sendefladen består af nyheder, sport og musik. Hovedparten af lytterne er mellem 20 og 50 år. 


 Morten Krarup Nielsen, direktør

Morten Krarup Nielsen, direktør Radio Max

”Vores fiberforbindelse fungerer bare. Der er ingen nedbrud, og det er lynhurtigt”


Interesseret?

Her kan du læse mere om Erhverv BASIS

Top