Energivenligt er købervenligt
Går du med tanker om at sælge dit hus, er det en god ide at energiforbedre det. For generelt giver energirenoveringer et hurtigere og nemmere salg, da de forbedrer husets energimærke, som i dag er det vigtigste dokument for køberne. Og jo bedre mærket er, desto nemmere er det at sælge.
Men hvilke forbedringer giver det så mening at lave?

Større investeringer betaler sig ikke for de fleste
Selvom et bedre energimærke giver et nemmere salg, betaler større investeringer sig ikke. Normalt får man ved store renoveringer – både energirenoveringer og andre renoveringer – kun 40-60 % af pengene hjem igen ved et salg. Så generelt anbefales renoveringer for hundredtusindvis af kroner ikke. Den ulejlighed, det sparer en kommende køber for, når fx vinduerne er skiftet, har generelt ikke den store indflydelse på liggetid eller pris

Mindre forbedringer betaler sig
Det er en god investering at udføre de nemme renoveringer, der ikke koster alverden. Fx at skifte fugerne omkring vinduet eller få ekstra isolering på loftet. For det er et nemt boost til energimærket. Så de mindre ting, som kan gøres for rimelige penge, de er gode at udføre, hvis du vil sælge inden for kort tid

Beliggenheden bestemmer, hvor meget du skal gøre
Ligger dit hus i et område, hvor boligmarkedet stadig er meget koldt, og det er svært at sælge, kan det være nødvendigt at forbedre energimærket markant for at få huset solgt. Det kan kræve en række dyre renoveringer. Omvendt behøver du kun i meget sjældne tilfælde tænke over energirenovering og renovering i det hele taget, hvis huset ligger i Aarhus- eller Københavnsområdet. Her bliver det solgt uanset hvad.

Hvornår du vil sælge har indflydelse på investeringerne
Planlægger du først at sælge om fx fem-syv år, får du meget mere glæde af investeringerne. Du får måske ikke hele investeringen igen, når du sælger, men du har til gengæld fået bedre komfort i en årrække. Flere energirenoveringer betaler også sig selv hjem på fem-syv år, så en længere tidshorisont ændrer meget på, hvad der er værd at energirenovere.
Det lægger køberne mærke til
Energimærket er vigtigt for køberne, men der er også andre ting, som påvirker husets popularitet:

Type af opvarmning: Selv med et lavt forbrug er et hus med elvarme sværere at sælge. Det samme gælder oliefyr.
Køkken og bad: Det er et plus, hvis begge dele er nyere. Det vil sige, at det skal være i lyse farver og op til fem år gammelt.
Nyere tag: Det er et stort arbejde, som køber helst ikke vil tænke på. Samtidig er nyere tage ofte også efterisoleret, og det ved køber godt

Forskellige energimærker – forskellig pris
Det påvirker ikke kun liggetiden – energimærket har også en direkte indflydelse på prisen. Der er en klar sammenhæng mellem høj energistandard og en højere salgspris, slår Energistyrelsen fast i en rapport fra 2015. Et estimat peger på, at for hver gang et gennemsnitshus på 100 m2 hopper et skridt op ad skalaen, øges salgsprisen med 40.000 – 55.000 kr.

Har du spørgsmål?
Vores kundeservice står klar til at hjælpe dig
Ring 7015 1670 |
