Steffen og Barbara fik tilskud til drømmehuset

Steffen og Barbara fik tilskud til drømmehuset

tilskud til ombygning af hus

Barbara og Steffen er blandt dem, der har søgt og fået tilskud til at renovere og energioptimere deres hjem.

Parret bor med deres to børn i deres drømmehus midt i Silkeborg. Da de fandt den gamle villa fra 1930’erne, var de klar over, at den krævede en kærlig hånd – ikke mindst energimæssigt. De søgte tilskud fra Eniigs tilskudsordning og satte omkring 1,4 millioner kroner af til projektet, der var skarpt formuleret: gennemrenovering af alt i huset – og et ønske om at leve op til de nye klimastandarder for 2015. Og det kom der gang i.

Nemt at vælge de grønne løsninger
Parret fik tilskud på 16.782 kroner til at udskifte de gamle vinduer til termovinduer, isolere loft og hulmur og få fjernvarme. Det åbnede for nye muligheder.

Processen med at lave alt indvendigt om og forny et gammelt hus kan være hård, men ansøgningsprocessen og kontakten til Eniig var kort og nem - og tilskuddet har åbnet for muligheden for endnu mere grøn tænkning:

- Vi søgte inden, vi gik i gang med hele projektet, og det har vi bestemt ikke fortrudt. Det er en nem proces, og med tilskudspengene er det muligt at investere i andre energirigtige valg som for eksempel det mest fornuftige køleskab, fortæller Steffen og påpeger, at tilskuddene på den måde kan være med til at sprede ringe i vandet for de, der søger.

Det er bare at søge
For Steffen og Barbara har det været vigtigt at bruge gode materialer og finde fornuftige løsninger i forhold til deres boligdrøm. Og når man har et budget, der skal overholdes, er det en god idé at søge de tilskud og midler, der findes hos eksempelvis Eniig, mener Steffen:

– Der er ingen grund til ikke at søge dem – det er nemt, og man kan vel sige, at vi har fået, hvad der svarer til et halvt køkken foræret. Jeg har faktisk været lidt en ambassadør for Eniigs tilskudsordning, når venner og bekendte skulle i gang med forbedringer og lignende i hjemmet, siger han.

Top