Anna-Marie og Allan fik 7.500 kr. i tilskud

Anna-Marie og Allan fik 7.500 kr. i tilskud

Allan og Marie fik tilskud til nyt fyr

Eniig efterlyser danskere til tilskudsordning
Der er plads til mange flere danskere i den statslige tilskudsordning for energioptimering af private huse, og derfor efterlyser vi nu familier, der kan bruge en økonomisk håndsrækning til energiforbedring af boligen.

Selvom vores tilskudsordning til energiforbedring af boligen er utrolig nem at komme i betragtning til, er der plads til mange flere nordjyske familier, der ønsker at sænke forbruget og skåne miljøet. Ordningen var sidste år så stor en succes, at det svarede til at slukke for strømmen i 9.000 husstande, hvilket sparede miljøet for hele 17.000 tons CO2. Derfor er der al mulig grund til, at så mange som muligt kender til tilbuddet om en økonomisk håndsrækning.

Fik 7.500 kr. i tilskud til nyt træpillefyr
I år har søgningen til ordningen nemlig været lidt mindre, og derfor efterlyser Eniig flere nordjyske familier, der ønsker at udskifte alt lige fra belysning, vinduer, oliefyr og døre til efterisolering af konstruktioner og varmerør. Det har Anna-Marie Bach og Allan Jørgensen lidt uden for Nibe netop gjort, og det lunede i privatbudgettet.

- Vores gamle træpillefyr var tæt på at stå af, og derfor tog vi en snak med Eniig på Forårsmessen i Aalborg. Her fik vi at vide, at vi kunne regne med at få godt 7.500 kroner i tilskud – lige ned i lommen. Vi var slet ikke klar over, at ordningen fandtes og håbede i bedste fald på en skrotningspræmie for det gamle fyr. Derfor er tilskuddet i vores optik en kæmpe gevinst, som alle burde være opmærksomme på, fortæller Anna-Marie Bach.

Beregn og ansøg online, eller kontakt os direkte
Man kan selv søge om tilskud til en lang række standardprojekter via Eniigs hjemmeside eller via en af Eniigs mange samarbejdspartnere. Ved mere komplicerede projekter kan man kontakte Eniig direkte.

- Selve proceduren bag tilskuddet er meget enkel. Man udfylder ganske enkelt en ansøgning via Eniigs webportal, får godkendelse af projektet inden for 24 timer, udfører energiforbedringerne, uploader kvitteringer og får udbetalt tilskuddet. Der kan være mange penge at hente, og det kan, lidt populært sagt, ikke betale sig at lade være med at søge, fortæller Mads Pedersen, energirådgiver i Eniig.

Nibe-familien endte med en regning på 41.250 kr. for det nye pillefyr, der blev installeret af den lokale smed i Blære. Heraf fik Anna-Marie Bach og Allan Jørgensen refunderet 7.500 kroner med udgangspunkt i den besparelse, udskiftningen af fyret forventes at medføre. Med det nye fyr regner familien med at gå fra 10 til otte ton træpiller om året, hvilket både sænker forbruget og sparer atmosfæren for CO2.

- Eniigs energisparetilskud gør, at vi har tjent det nye biofyr hjem på bare to et halvt år. Det er utrolig gunstigt og selvfølgelig medvirkende til, at vi anbefaler ordningen til alle dem, vi taler med, siger Allan Jørgensen.

Top