3 gode råd til din adgangskode

  • Brug forbogstaverne i en sætning, du kan huske (fx Db1bpN = ”Der bor en bager på Nørregade")
  • Varier din sædvanlige adgangskode ved at sammenkoble det med navnet på det sted, du er ved at logge ind (fx TV2Db1bpN, Eniig2Db1bpN, OutlookDb1bpN osv.)
  • Skift din adgangskode regelmæssigt, gerne hver 3. måned

Hjælp til at huske dine koder

Du skal altid holde dine adgangskoder hemmelige. Derfor er det bedst ikke at skrive dit kodeord ned på et papir eller lignende. Der findes et hjælpeværktøj til at huske dine koder. Løsningen er ikke så udbredt endnu, men som er utrolig effektiv. Løsningen kaldes en password-manager. Den hjælper dig med at samle dine kodeord, så du kan tilgå dem enten via app eller web. Herefter skal du blot huske koden til manageren, og så kan du let tilgå de andre koder, som du har svært ved at huske.

Password-managers kan også hjælpe dig med at oprette nye avancerede kodeord til dine tjenester. Du finder password manageren online enten som app i appstore eller via din browser på computeren.
Der findes forskellige udgaver og prisklasser med hver deres fordele og ulemper. Tjenesterne tilbyder for eksempel at gemme dine kreditkortoplysninger, sikkerhedstjek af dine eksisterende kodeord, eller en 2-faktor-sikkerhed, hvor du skal identificere dig med eksempelvis både en kode og en sms.

Populære password-managers som LastPass og 1Password har millioner af brugere. Søg selv på nettet og find den password-manager, der dækker dine behov.

Hvad kendetegner en stærk adgangskode?

• Den er minimum 10 karakterer langt
• Den indeholder både tal, store og små bogstaver og gerne et specialtegn
• Den udløber/bliver skiftet efter 90 dage
• Er unik, og bliver ikke genbrugt til andre af dine konti

Top