Nu skal du se: Du skal bare klikke her…

TeamViewer er et gratis program, der gør det let at hjælpe hinanden på afstand. Programmet gør det muligt at gribe musen og tastaturet på modtagerens computer gennem nettet.

Telefonen ringer. Det er Onkel Knud. Igen. ”Jeg har lidt knas med computeren – kan du ikke lige hjælpe mig? Der er dimsen, der ikke gør, som jeg vil have den til. Altså den der farvede oppe til højre på skærmen.

Det kunne godt blive en lang aften, hvis du skulle guide Onkel Knud over telefonen. Så det var et held, at du fik ham til at installere TeamViewer på sin computer, da du besøgte ham sidst. Så kan du nemlig selv få lov til at røre ved musen og tasterne, hvilket tager en hel del kortere tid end at prøve på at forklare ham forskellen mellem dialogbokse og vinduer.

TeamViewer er et såkaldt samarbejdsprogram, som gør det muligt at arbejde på det samme projekt i en gruppe. Men mere interessant gør TeamViewer det også muligt for én person at arbejde på en andens computer som om man sad ved hans tastatur, og havde hånden på hans mus.

Programmet er udviklet til professionel brug, hvor prisen begynder ved 3.700 kroner. Men det er gratis for private.

Sådan installerer du TeamViewer

Inden du kan bruge TeamViewer, skal det installeres på begge computere. Det er heldigvis så let, at det kan forklares over telefonen i en snæver vending:

1. Åbn www.teamviewer.com i din browser, og klik på Start Fuld version.

 

2. Når installationsprogrammet er hentet, skal du klikke på Kør for at acceptere, at programmet køres.

 

3. Vælg Installer, og vælg også privat / ikke kommercielt. Klik på Acceptér – afslut.

 

4. Når programmet er installeret, starter det automatisk. Du får et ID, som er unikt, og som du beholder fra gang til gang. Adgangskoden er til gengæld ny for hver session.

 

Fjernstyring med TeamViewer

1. Når du skal fjernstyre en anden computer eller selv tage imod hjælp fra andre, skal begge have TeamViewer installeret. Det første, som Onkel Knud selv skal gøre, er, at sørge for, at TeamViewer kører.

2. Derefter skal han have give dig sit brugernummer og adgangskode. Koden dannes tilfældigt, hver gang programmet startes, så man kan ikke uden videre gå ind på hinandens computere uden at modparten ved det. Men man kan gemme og navngive brugernummeret for at gøre det lidt lettere.

 

3. Når det er på plads, går der nogle få sekunder, før skærmbilledet fra modpartens skærm toner frem i TeamViewers vindue. Nu kan du klikke med musen på hans skærm, og hvad du skriver på tastaturet, dukker op på hans computer. For at gøre overførslen lidt hurtigere erstattes baggrundsbilledet på Skrivebordet med en ensfarvet baggrund.

Her har vi åbnet browseren på den fjernstyrede computer og er gået på nettet. Hvis begge parter har en hurtig forbindelse (f.eks. fiber hos Eniig), føles det stort set som at arbejde på sin egen computer.

Top