Båndbredde nok til alle – også i fremtiden

Lad os slå fast med det samme: Eniigs fibernet – Waoo – er lynhurtigt. Det er baseret på optisk fiber, der gør det muligt at sende og modtage data med lysets hastighed.

Selve netværket er bygget af lyslederkabler, som er lavet af ultratynde glasfibre, der kan håndtere uanede mængder data. Sammenlignet med traditionelle kobberbaserede kabler har fiberkablerne derfor en langt, langt større kapacitet.

Båndbredde nok til alle - også på landet

En anden fordel i forhold til en gammeldags ADSL-forbindelse er, at du med en fiberløsning får et symmetrisk signal og dermed samme up- og downloadhastighed. Så kan du glemme alt om ventetid, når du sender og modtager data via nettet. Her bestemmer du nemlig selv farten.

Din Eniig fiberforbindelse er en personlig forbindelse, der ikke påvirkes af andre brugere i området eller afstanden til en central. Og husk; din forbindelse bliver ikke langsommere, hvis du bor på landet. Fibernettet har nemlig den klare fordel - i modsætning til mobil bredbånd - at det ikke påvirkes af f.eks. skove, bakker og høje bygninger. Sagt med andre ord: Du får altid den internethastighed, som du betaler for.

Fibernettet kan i dag levere op til 1000 megabit, også kaldet 1 gigabit, pr. sekund (Mbit/s), og der er rigelig kapacitet til at skrue hastigheden op, når behovet opstår. Til sammenligning trækker en typisk ADSL-forbindelse med den bedste vilje og beliggenhed lige ved siden af en central typisk 40 Mbit/s til download, og 10 Mbit/s til upload. Du kan til en vis grad selv forbedre din internethastighed, men den eneste mulighed for at være garanteret den hastighed du betaler for, er at vælge fibernet.

Er du usikker på, om du rent faktisk får den hastighed du betaler for? Tjek din bredbåndshastighed med Eniig speedtest her.

Få fiber og vær fremtidssikret

Kun få havde for 10 år siden forestillet sig det elektroniske forbrug, som vi har i dag. I dag er internet en selvfølge og vi henter musik, streamer og handler på nettet som aldrig før. I dag er der tilmed flere og flere danskere, der opgraderer deres hjem til et såkaldt Smart Home, hvor eksempelvis intelligente hvidevarer kan styres på smartphonen via det trådløse netværk.

Et af fibernettets største fordele er den høje kapacitet, der giver dig nærmest ubegrænsede muligheder. Det betyder, at hele familien med fiberbredbånd fra Eniig bl.a. kan dele billeder og videoer, surfe, spille online og streame film eller sport på samme tid uden at det går ud over kvaliteten. Og der er masser af båndbredde til TV’et også, hvis du har fiberbredbånd. Faktisk har det vist sig, at fiberkunder i gennemsnit forbruger tre gange så meget data som kunder på kobberbredbånd.

Det kan være vanskeligt at spå om fremtiden, men udviklingen ser ud til at fortsætte. Internettet og teknologien kender ingen grænse. Med en fiberforbindelse er der plads til det hele. Så undgår du at skulle skifte forbindelse og installationer, hver gang der kommer nyt på markedet.

Top