Hastighedsgaranti - Få den internethastighed, du betaler for | Eniig

Hastighedsgaranti

Med Waoo Fiber fra Eniig får du den hastighed, du betaler for. Det betyder, at du får hastighedsgaranti på både up- og download, når du sætter et kabel til din fiberboks. Her på siden kan du læse mere om vores hastighedsgaranti samt få gode råd til at opnå en høj hastighed via WiFi.

Gode råd om WiFi

Tråd­løst internet er en uundværlig del i manges hverdag, og netop derfor skal det fungere bedst muligt hele tiden – og det kan du faktisk gøre rigtigt meget for selv at hjælpe til med at sikre, at det gør. Derfor har vi samlet en række gode råd til, hvordan du kan optimere din trådløse forbindelse.

1. Placér routeren rigtigt 

Routeren skal stå så centralt og frit som muligt – stil derfor helst ikke routeren i et skab, i et rum med lukket dør eller nær enheder som bruger radiosignaler som f.eks. mikrobølgeovn. Den skal gerne stå så højt som muligt, da det øger rækkevidden for netværket. Derudover skal den helst ikke stå direkte ved en varmekilde, et sted med fugt, store temperatur-sving eller meget støv.

2. Find en kanal uden for meget støj

De fleste routere finder automatisk den kanal med mindst støj. Dog kan det være nødvendigt at vælge en ny kanal, da der kan være forhold der snyder routeren. Bor du f.eks. i etagebyggeri, deler du formentligt trådløs kapacitet med andre netværk – derfor er der meget trafik på det trådløse netværk, som skaber kø, hvilket gør dit net langsomt.

3. Frekvenser

2.4Ghz er stadig den mest udbredte frekvens for trådløse WiFi hjemmenetværk, og netop denne frekvens deles med en masse andet udstyr som f.eks. dørklokker, baby alarmer og mikrobølgeovne. Den bedste løsning kan her være, at købe en trådløs dual-band router, som både kører på 2.4Ghz men også på den mindre trafikerede 5Ghz. Ofte vil der også kunne opnås større hastigheder på 5Ghz frekvensen, som dog har en noget kortere rækkevidde end 2.4Ghz, da den lavere bølgelængde generelt har nemmere ved at trænge igennem f.eks. vægge. Bemærk dog at ikke alle, især ældre enheder, understøtter 5Ghz.

4. Hardware

Er din trådløse router mere end 5 år gammel, kan det være en god idé at skifte den ud med en ny, da dette både kan øge rækkevidden samt øge hastigheden på din trådløse internetforbindelse. Der er sket meget nyudvikling og optimering inden for disse teknologier, og en ny router er ikke en dyr investering, og det tager ikke lang tid at skifte den ud. En udskiftning er især relevant, hvis du har en ældre router, der understøtter 802.11 B/G-standarden, for at få én der understøtter N eller bedst AC-standard, som er den nyeste. 

For optimal båndbredde og sikkerhed, skal du desuden altid sørge for at beskytte dit trådløse netværk med et kodeord - her bør du benytte WPA2 indstillingen. På denne måde, sikrer du dig bedst imod at naboer og forbipasserende kan misbruge din internetforbindelse.

5. Genstart routeren

Det kan være en god idé at genstarte din router af og til, så den holder sig frisk. Ofte er det også det, der løser en internetforbindelse, der ”hænger”. Hvis din router står et sted, hvor det er svært at komme til, kan det være en idé at sætte en timer til stikkontakten, som slukker og tænder på bestemte tidspunkter og dermed genstarter routeren automatisk.

Top