Lynhurtig streaming og online tv for hele familien

Med lynhurtig streaming kan du se dine yndlingsprogrammer, TV-serier og film – når og hvor du vil.
De dage, hvor personen med fjernbetjeningen kunne bestemme, hvad hele familien skulle se, er ovre. Nu er det almindeligt med TV på alle værelserne, og børn såvel som voksne har både computere, smartphones og tablets, som giver adgang til uanede mængder underholdning over nettet.

Med streaming er det nemmere end nogensinde før at se eller høre lige præcis det, du gerne vil, når og hvor det passer dig. TV-kanalerne behøver altså ikke længere bestemme, hvornår vi skal se vores yndlingsprogrammer, -film og -TV-serier. Streaming er dermed et perfekt supplement til din TV-pakke.

Du har mange muligheder for at streame film og TV-programmer


Hvis du gerne vil streame indhold til dit fjernsyn, skal du enten have et Smart TV, som er sluttet til internettet og har indbyggede apps og streaming-muligheder, eller du kan tilslutte en TV-boks eller en computer til TV’et. Du kan f.eks. bruge Waoos smarte boks, som ud over streaming (Netflix, Waoo Bio, 48 timers arkiv) også giver dig Frit Valg TV Kanaler.

Du kan naturligvis også streame til bærbare enheder, som laptops, tablets og smartphones med internetforbindelse via en browser eller med apps.

Vil du gerne kunne streame kvalitetsindhold i HD – eller endda 4K/UHD – fra Netflix, Viaplay, TV2 Play, DR, YouTube eller en af de mange andre video-streaming-tjenester? Så har du brug for en lynhurtig og stabil internetforbindelse. Det hurtigste internet får du med en fiberforbindelse.

Hvilken internethastighed kræver det at streame video?

Video-streaming i god kvalitet – uden ventetid? Så hurtig en internetforbindelse skal du minimum bruge:

  • SD – Standard Definition (standardopløsning – typisk 480p eller 576p)

De fleste YouTube-videoer kan ses i standardopløsning. Denne opløsning vælges automatisk, hvis man har en langsom internetforbindelse.

Minimumshastighed: 3 Mbit/s


  • HD – High Definition (høj opløsning – typisk 720p eller 1080p)

I dag ligger det meste nyere videoindhold på nettet i HD (720p) eller full HD (1080p) – det gælder bl.a. populære streamningtjenester som Netflix, Viaplay og TV2 Play.

Minimumshastighed: 5 Mbit/s


  • UHD/4K/8K – Ultra High Definition/Ultra HD (ultrahøj opløsning – 2160p eller 4320p)

Dette er den “næste standard”, som er på vej. Der findes stadig begrænsede mængder indhold i denne opløsning, og ikke ret mange danskere ejer et UHD-fjernsyn – endnu.

Minimumshastighed: 25 Mbit/s

Bemærk, at dette er de anbefalede minimumshastigheder dedikeret til streaming på én enhed. De fleste vil gerne kunne være online – og måske endda streame video – med flere enheder samtidig. For at kunne være online med mange enheder på én gang og få hurtig og gnidningsfri HD-streaming uden ventetider bør du sikre dig en væsentligt hurtigere hastighed end dem, som er nævnt ovenfor.

Test din internethastighed her

Tip: Husk at slå WiFi til på mobilen!

Når du streamer videoindhold i høj opløsning på din smartphone, overfører du store mængder data fra internettet til din mobil. Det er derfor en god ide at være tilsluttet dit eget trådløse internet. Slå WiFi til på din smartphone, når du er hjemme, og sørg for, at du er logget på dit netværk; så kan du streame ubegrænset, uden at det går ud over mobiltelefonens dataforbindelse – og du undgår at komme til at bruge al den data, der er inkluderet i dit mobilabonnement.

Fakta om streaming

”Streaming” omfatter ikke kun afspilning af videoindhold men betegner det at afspille digitalt indhold uden først at downloade det. Indholdet skal altså ikke først gemmes på din computer eller anden enhed.
  • Man kan blandt andet streame tv, musik, film, serier samt lydbøger og radio.
  • Streaming kan være gratis eller reklamefinansieret, f.eks. når du streamer video fra YouTube eller via biblioteket.
  • Streaming kan også være betalt gennem et abonnement på en streaming-tjeneste som Netflix, HBO Nordic eller Viaplay.
  • Der findes også mange streamingtjenester, hvor du betaler for det specifikke indhold, du ønsker – det kaldes “on demand” eller “pay-per-view”. Det gælder f.eks., når du lejer film over nettet.
  • Streaming af videoindhold er den type streaming, der kræver overførsel af de største datamængder, og som derfor kræver den hurtigste internetforbindelse. For dig, der streamer meget, er fiberbredbånd en optimal løsning. Det kan du læse mere om her.

Anbefalede streaming-tjenester

Med Waoo kan du bl.a. få adgang til disse streaming-tjenester, så du streame både film og tv-serier:

Se TV online – hvor og når du vil

Vidste du, at du kan se TV via internettet med Waoo Web TV? Du vælger selv, om du ser TV online på computeren, smartphonen eller på dit smart-TV – lige meget hvor du er. Faktisk kan du tage alle dine kanaler med på ferie og rejser i hele Europa, uden det koster dig ekstra.

Vil du selv bestemme? Med Waoo Flex GO sammensætter du selv din online TV-pakke, så du kun betaler for de kanaler, du faktisk bruger. Om du er mest til live tv, film eller de seneste tv-serier kan du finde og streame, lige hvad du vil – og i den online kanalbutik kan du let skifte dine kanaler ud eller vælge flere / færre. Der er nemlig kun én måneds bindingsperiode.

Se mere om Waoo Go her

Generelt gør streaming af film og tv det lettere for dig, der har brug for fleksibilitet og ikke vil være bundet af den traditionelle måde at se tv på.
Top