5 gode råd til dig, der vil dyrke e-sport

E-sport er inde i en rivende udvikling både i Danmark og på verdensplan. Cirka 50 % af alle voksne danskere spiller på computer, mobil eller konsol, og ifølge DGI var der i 2018 4.912 e-sportsmedlemmer i 138 foreninger. 96% af danske teenagedrenge gamer, og halvdelen af dem spiller dagligt. Få 5 gode råd så du kan få det optimale ud af dit spil.

1 - Sørg for at have en stabil og hurtig internetforbindelse.

En hurtig internetforbindelse og en god skærm kan være forskellen på liv eller død, når du spiller. Online spil kræver faktisk ikke den store båndbredde, men det er vigtigt med hurtige svartider (ping). Her kommer fibernettet virkelig til sin ret. Læs også hvordan det gik sidste år, da Geeks Gone Wild slap 1000 gamere løs på fibernettet

2 - Træn også mod spillere, der er bedre end dig selv. 

Det er selvfølgelig sjovt at vinde, men det er også lærerigt at spille mod nogen der er bedre end dig selv. Har du mulighed for at optage spillet/kampen, så kan du gennemgå optagelserne bagefter og evaluere både gode og dårlige ting ved dit spil – evt. sammen med en kammerat.

3 - Hold øje med hvad de professionelle gør

Youtube og Twich er en guldgruppe af lærdom, hvor du kan se de professionelle gamere spille, og få tips og tricks undervejs.

4 - Sov nok, spis sundt og bevæg dig

Mange timer foran computeren kræver stor koncentration, og derfor er det vigtigt at du spiser sund, får din nattesøvn og også kommer væk fra computeren og dyrker motion.

5 - Kom ud af værelset og meld dig ind i en e-sports klub

I 2018 var der 138 e-sportsforeninger i Danmark og tallet vokser. Så der er rig mulighed for både at dyrke det sociale ved e-sport i en klub, og samtidig få undervisning så du kan blive den bedste.

Mød William, Oskar og Alexander der går til e-sport 

Top