5 tips til bedre trådløst internet

Du kender scenariet. Blodtrykket stiger i takt med irritationsniveauet, når du bliver afbrudt i at se det seneste afsnit af yndlingsserien eller bliver udsat for det næsten fornærmende ”load” ikon, der viser sig, når internetforbindelsen halter.

Vi forstår dig! Derfor har vi samlet en række simple tips, der hjælper dig og blodtrykket godt på vej til en bedre WiFi-forbindelse.

Du streamer som aldrig før!

Du har magten! Populære tjenester som Netflix, HBO og Spotify adlyder dig ”on demand” – lige indtil WiFi-forbindelsen for syttende gang sætter en stopper for herlighederne.

Så ja, indrømmet, langsomt og ustabilt internet er en provokation for vores korte tålmodighed. Her får du 5 effektive tips til en bedre, mere stabil og hurtigere WiFi-forbindelse:

1. Placer din router, hvor der er fri adgang til de fleste rum
En router er ikke nødvendigvis det kønneste at se på. Derfor pakker vi dem ofte væk, ude af syne. Det er dog ikke uden betydning, hvor du stiller din router! De trådløse signaler skal kunne sendes og modtages så uhindret som muligt. Undgå derfor at sætte din router i skabe, bag store møbler og lignende. Find i stedet et centralt – og gerne højt – sted i din bolig. Jo længere afstand du har til din router/fiberboks, jo svagere bliver dit WiFi-signal.

2. Sluk din fiberboks/router på kontakten – gerne én gang om måneden
Det hjælper ofte med en genstart! Oplever du, at din internetforbindelse ”hænger”, er det en god idé løbende at holde din router frisk med noget så simpelt som en genstart. Det giver routeren mulighed for at ”rense ud” i gammel data og starte på en frisk. Sluk på kontakten i ét minut, og tænd derefter igen. Kommer der ikke lys i fiberboksens/routerens display, kan du kontakte vores kundeservice.

3. Husk at opdatere dine elektroniske enheder
Det er altid godt at opdatere din smartphone, computer og tablet til den seneste softwareversion, når du bliver bedt om det. Producentens opdateringer indeholder som regel både nye funktioner og kan optimere enhedens hastighed. Opdateringer kan derfor have positiv indflydelse på forbindelsen til dit WiFi og den hastighed, du oplever, når du surfer.

4. Skift den trådløse bredbåndskanal
Hvis du bor i et tætbeboet område (fx lejlighed), hvor der er mange brugere på netværket, kan det have stor betydning for din WiFi-forbindelse og -hastighed. Oplever du, at din forbindelse bliver langsommere, eller at du helt mister forbindelsen? Så hjælper det ofte at skifte til en anden trådløs kanal, hvor der ikke er overbelastning.

Som udgangspunkt leder din router selv efter den bedste kanal, men ved at teste de forskellige kanaler og frekvenser kan du muligvis opnå højere hastighed og stabilitet. Du skifter den trådløse kanal i routerens opsætning og kan tjekke de mest brugte kanaler igennem dine netværksindstillinger på din computer.

5. Udvid det trådløse netværk med et ekstra accesspunkt
Der kan være mange årsager til et forringet WiFi-signal i hjemmet. Selvom du har placeret din router fornuftigt, kan det, hvis du f.eks. bor i et 2-plans hus eller vinkelhus, være en god idé at anskaffe dig et ekstra accesspoint.

Den ”forlænger” og forstærker det trådløse signal og giver dermed adgang til netværket på de områder i hjemmet, som ikke har fuld dækning med den almindelige router. Du kan se priser og bestilling af ekstra accesspoint her

Se videoen ovenfor, og bliv hjulpet godt på vej til en forbedret WiFi-forbindelse med Smart WiFi.

Herunder har vi uddybet vores tips og tilføjet lidt ekstra hjælp, hvis forbindelsen trænger til et ordentligt ”boost”:

  • Placér din router, hvor der er fri adgang til de fleste rum
  • Sluk din fiberboks/router på kontakten - gerne én gang om måneden
  • Husk at opdatere dine elektroniske enheder
  • Skift den trådløse frekvens/kanal
  • Udvid dit trådløse netværk med et ekstra accesspoint
  • Hurtigere og mere stabilt WiFi – sådan!

Vi hjælper dit WiFi godt på vej!

Kontakt vores kundeservice, hvis du fortsat brænder inde med spørgsmål til din WiFi-forbindelse. Vi er klar på telefon 70 15 00 60 alle hverdage fra 8:00-21:00 og weekender kl. 8:00-20:00 til at besvare dine spørgsmål og hjælpe dig til en bedre trådløs internetforbindelse – og internet som det burde være.

Top