E-sport i blodet

I Tylstrup kan børn og unge gå til e-sport på linje med fodbold og håndbold. Der er ikke længere rugbrød og mælk, som den gamle købmandsgård i Tylstrup er kendt for, men derimod gaming, fællesskab og selvfølgelig lynhurtig fiber. I dag er bygningen på hovedgaden nemlig hjemsted for Tylstrup Esport Center.

Den lille e-sportsklub

Der er træning to gange om ugen. Her samles byens unge for at træne e-sport med klubbens tilknyttede trænere. Og kommer man forbi, kan man regne med at finde brødrene William og Oskar Bjøreng Smedstrup travlt beskæftiget med at øve taktikker og skills i et af de mest populære e-sportsspil: CS:GO. – Vi starter træningen med at samles om et bord uden computer. Her snakker vi om, hvad vi skal træne, hvem der får hvilke roller, og hvordan vi skal snakke med og til hinanden i løbet af spillet, fortæller Oskar Bjøreng Smedstrup.

Træning i klubben

E-sportstræningen er for unge ned til tredje klasse, og William og Oskar går henholdsvis i femte og fjerde på Tylstrup Skole. Om eftermiddagen kan lillebror Alexander Bjøreng Smedstrup, der går i anden klasse, også være med. Her er klubben nemlig vært for åben netcafé, hvor børnene under opsyn kan spille lige de spil, de har lyst til.

Den gode tone

Der er altid forældre eller andre frivillige til stede i klubben. På den måde sikrer vi nogle gode og sunde rammer for børnene. Så kan vi også arbejde med digital dannelse og at holde den gode tone, hvilket eksempelvis adskiller sig fra, når børnene spiller alene på børneværelset, fortæller Kristoffer Bjøreng Smedstrup, der er far til Alexander, Oskar og William.

E-sport i blodet

Kristoffer ejer både lokalerne og udstyret i den gamle købmandsgård, som han bruger som base til sit firma Sport-Gaming.dk, der primært arrangerer e-sportsevents rundt omkring i det danske land. Og den beskæftigelse har også betydet, at e-sport har en helt særlig plads i børnenes liv.

– Vi har været ude at se både CS:GO-turneringer og FIFA-turneringer, og vi har endda fået en signeret FCK-trøje af Agge Rosenmeier, der har været med til at vinde e-superligaen for FCK, siger William, der også selv har deltaget i flere FIFA-turneringer, og som faren siger: – Han er ret god til det!

Få 5 tips til dig der gerne vil blive bedre til e-sport

Top