eSport bliver større og vildere

Gaming er blandt danskernes foretrukne underholdningsaktiviteter og eSport er en af de sportsgrene i meget kraftig vækst. Interessen for eSport i Nordjylland har aldrig været større og med det store dataforbrug der følger med, stiller det krav til internetforbindelsen.

eSport i rivende udvikling

Sidste år omsatte sporten for hele 6 milliarder kroner ifølge Super Data Research, og forventningen er, at det tal vil stige markant over de kommende år. Sportens udvikling kan også mærkes i Nordjylland, hvor dataforbruget hos de aktive spillere er stærkt stigende. De mest kendte eSports-tjenester er FIFA, League of Legend, Call Duty, Dota 2 og Counter Strike og det er særligt på disse områder, at der ses en markant vækst både i interesse og i dataforbrug.

Danske eSportstalenter

I løbet af det seneste år er Danmark også for alvor kommet på det globale eSport landkort. I foråret 2016 vandt den 17-årige dansker Mohamad Al-Bacha verdensmesterskabet i FIFA, mens det danske eSportsmandskab Astralis slog alt og alle ved den amerikanske Eleague Major Grand Final i Atlanta og sikrede sig en gevinst på hele 3,5 millioner kroner. Senest i juni 2017 vandt Astralis 1,7 millioner kroner i en turnering i Atlanta i USA. Det er altså ikke for sjov, når de unge mænd sætter sig foran skærmen og gamer derudaf.

eSport rummer dermed ikke kun den underholdende dimension, som de fleste mennesker forbinder det med. Der er også et interessant perspektiv i forhold til den professionelle dimension på så høje niveauer, der gør det til en acceptabel levevej for de rigtig seje. Udviklingen og seriøsiteten har desuden medført, at Dansk Atletik Forbund optog eSport Danmark som medlem sidste år og derfor blev en disciplin ved årets Skole OL.

"Vi kan se en markant vækst i dataforbruget inden for de mest kendte eSports-tjenester. Det er blandt andet FIFA, League of Legends, Call of Duty, Dota 2 og naturligvis Counter Strike”


Stabilt og hurtigt internet

eSport og fibernet fra Eniig er det perfekte match, både for nordjyden der ”bare” ser gaming som rigtig god underholdning og for den mere seriøse sportsudøver, der går all in på disciplinen.

Hurtigt og stabilt internet er en forudsætning for, at gaming bliver en god oplevelse. Dataforbruget er stort, og det kræver kapacitet af afvikle spillene uden problemer. Her er fibernet fra Eniig det oplagte valg, da det fiberbaserede internet kan levere den kapacitet, der kræves. Fiberens høje hastighed og stabilitet gør desuden forbindelsen oplagt til 4K TV og streaming. Med lav latency og symmetriske hastigheder på helt op til 500/500 Mbit, fås det ikke meget bedre.
Top