Forstå 4K på 2 minutter

4K lyder meget teknisk for de fleste, men hvad betyder det egentlig? Og er det overhovedet nødvendigt med et 4K-TV?

Først var dit TV analogt, så kom SD, HD og derefter Full HD. Og nu taler vi om 4K-TV. Den teknologiske udvikling går hurtigt, og vi forstår hvis det kan være svært at følge med – og svært at vurdere om man overhovedet har brug for det nyeste nye. Men før du kan tage stilling til det har du brug for at vide lidt mere om hvad 4K egentlig er:

  • 4K beskriver hvor høj billedopløsningen er – altså hvor mange pixels et billede er lavet af. Jo flere pixels, jo skarpere billede.

  • En 4K skærm har en opløsning på 8 millioner pixel (3840 x 2160 pixel). Til sammenligning er det 4 gange så meget som på en almindelig HD skærm. Og hvad betyder det så? Ja det betyder faktisk, at du får et billede, der er så skarpt og detaljeret, at man næsten ikke tror sine egne øjne.

Hvad er et 4K-TV – og har du brug for det?

Nu ved du hvad 4K betyder – og så kan du nok også godt gætte dig til at et 4K-TV giver dig et billedkvalitet ulig noget du har set før i din stue. De tynde letvægts 4K-TV, som man kan få i dag giver dig kort sagt en biografoplevelse hjemme i din egen stue. 4K-kvaliteten giver dig nemlig en naturtro farvegengivelse, en utrolig detaljerigdom, og så meget dybde i billede at det næsten bliver tredimensionelt.

Hvordan kommer du i gang med at se 4K TV?

Det kræver selvfølgelig et 4K TV. Derudover kræver det noget indhold, som er lavet i 4K. Hvis din yndlingskanal ikke leverer indhold i 4K, så får man jo ikke det optimale ud af sit 4K TV. Viasat Ultra leverer alt sit indhold i 4K, og her kan du se masser af god sport i uhørt høj kvaltiet. Men Netflix og Viaplay er også begyndt at producere mere indhold i 4K, og du kan være heldig at finde både film og serier i 4K kvalitet.

Top