Fremtidens internet er landet

Det er ikke for sjov at Jacob Risgaard, medstifter af en af Nordens mest succesfulde e-butikker, Coolshop, kaldes Mr. Online. Det er nemlig ikke kun hans forretning der er bygget op omkring internettet. Det at være online gennemsyrer hele hans hverdag, som mere end nogen anden nordjydes, er koblet på nettet.

Han bliver vækket af rolig klassisk musik om morgenen. Lyset tændes og afgiver et skær, der svarer til vejret udenfor mens solafskærmningen lukker dagens første afdæmpede lys ind. Telefonen skifter fra Night til Day Shift og lyser op i den dæmpede belysning. Det hele er koblet på internettet og henter automatisk information om vejr, udendørs temperatur og dagens kalender. Telefonen ved præcist, hvordan søvnen har været, hvilke kalorier der er indtaget de seneste døgn, og hvor fysisk aktiv Jacob har været.

Et indblik i fremtidens hverdag med Internet of Things

Jacob formår virkelig at udnytte nye digitale muligheder og hans hverdag er eksemplet på den hverdag, der venter os alle. Det kaldes Internet of Things – eller internet i alting – og er når hverdagens elektroniske apparater gøres intelligente og bliver i stand til at opsamle data. Når den data efterfølgende omsættes til værdifuld viden og bruges intelligent, så opstår der helt nye digitale muligheder for at hjælpe omverdenen.

For Jacob Risgaard betyder det eksempelvis også, at vaskemaskinen, som startede af sig selv kl. 5, er færdig og klar til at blive tømt, når han står op. I garagen vækkes Teslaen til live og begynder at varme kabinen op til 20 grader – det er jo en kold morgen. Garageport og gitterlåge åbner automatisk, når han sætter sig i bilen og køreturen overstås uden problemer, da Google Maps har fundet dagens rute med mindst mulig trafik.

"For mig er det værre at miste internetforbindelsen end at miste strømmen. Både min telefon, tablet, computer og bil kører på strøm, men har jo batterier, der kan holde i mange, mange timer. Til gengæld er de ubrugelige uden internet”

Forestillingen om elektronisk solafskærming og en avanceret bil er måske langt fra din virkelighed og hverdag. Derimod er tanken om en vaskemaskine, der automatisk sætter i gang inden du kommer hjem fra arbejde eller et køleskab, der giver dig besked, når du og familien er ved at løbe tør for mælk, noget der for de fleste giver rigtig god og praktisk mening i en travl hverdag.

Spørgsmålet er ikke længere om Internet of Things kommer til at have indflydelse på din hverdag, men snarere hvornår.

Fibernet er fremtidens internet

Mange af de traditionelle bredbåndsforbindelser har begrænset kapacitet og er slet ikke er i stand til at håndtere al den data, det kræves, for at kunne kaste dig ud i og udforske de nye digitale muligheder. Der er allerede nu bredbåndsforbindelser, der må krybe til korset, med det stigende antal enheder en gennemsnitlig dansk familie har tilkoblet husets WiFi. Det giver både langsomt og ustabilt internet og frustrerende og sure miner hos alle familiens medlemmer.

Med fibernet fra Eniig kan du slutte fred med langsomt internet én gang for alle. Den nye, driftssikre teknologi giver dig den hurtigste og mest stabile adgang til internettet, der fås på markedet. Du sikrer ikke kun, at hele familien kan være online samtidig og eksempelvis streame sport og film i knivskarp Ultra HD kvalitet. Du sikrer også, at dit hjem er fremtidssikret og klar til ubesværet at omfavne Internet of Things.
Top