Gi' mig max internethastighed!

Livet er for kort til langsomt internet

For Coolshop-medejer Jakob Risgaard er hurtig og stabilt internet vigtigere end strøm. Og der skal være nok af den!

Livet er simpelthen for kort til en forbindelse, der hakker eller giver ventetid i spidsbelastningsperioder. Det har særligt betydning for Jacob, hvis hjem er spækket med nye teknologier og automatiske devices, der alle er online på samme tid. Alt fra hans vaskemaskine og rullegardiner til lågen på carporten. Hans hjem er eksemplet på den hverdag, som venter lige om hjørnet, styret af ”robotter” der blandt andet kan varetage vores arbejde i hjemmet og lette vores hverdag. En digital hverdag der kræver mere end blot en traditionel bredbåndsforbindelse.

Selv har han en meget kraftig internetforbindelse – både i virksomheden i Nørresundby og i privaten i Frederikshavn. Men hele snakken om internethastigheder, eller manglen på samme, er ifølge Jacob alt for gammeldags til, at den overhovedet bør fylde noget til daglig.

”Der er jo heller ikke nogen, der snakker om abonnement på en bestemt mængde strøm. Der skal være den strøm, jeg har brug for, og der skal til enhver tid være den hastighed på internettet, som jeg har brug for”

Internettet og de tilhørende teknologier har ifølge Jacob gennemgået en naturlig udvikling fra barndom og teenageår til nu at være blevet voksent. I dag er internettet blevet en naturlig og fuldstændig nødvendig del af dagligdagen for de fleste mennesker på lige fod med elektricitet.

E-handlen halter bagefter

Mens internettet er ved at blive voksent, er e-handlen imidlertid kun nået til teenageårene.

”Man siger nogle gange for sjov, at teenagere skulle have et skilt i panden, hvor der står ”under ombygning”. Sådan kan man også sige om e-handlen, (…)”

Ifølge Jacob Risgaard sker der for øjeblikket en stor omvæltning i dels den måde, vi handler på og dels den måde, e-handlen er organiseret. Generelt set adskiller Danmark og de øvrige nordiske lande sig fra resten af Europa idet Google er den altdominerende indgang til al e-handel for danskerne.

Amazon og Ebay fylder langt mindre, hvilket skyldes at vi bruger Google til alt. Vi danskere starter oftest i Googles søgefelt, når vi skal handle på nettet, fremfor at starte på Amazon, Ebay eller en dansk webbutik.

Det er en tendens, der også mærkes hos Eniig, der leverer internet til en stor del af de private husstande i Nord- og Midtjylland. Her er Google klart den altdominerende søgemaskine og grunden til, at der for flere år siden blev etableret en fysisk såkaldt cacheserver til al Google-trafik. En server der i praksis lagrer de mest anvendte søgninger, således brugeren oplever langt kortere svartider, når der søges på Google. En model der også benyttes på Netflix og med tiden vil blive foldet ud på de største e-handelsbutikker.

Undgå ”hastighedssnakken” med fibernet

Der er ingen tvivl om, at behovet for ubegrænset internet er stærkt stigende. Vi har flere og flere enheder i hjemmet, og de er alle tilkoblet internettet på den ene eller den anden måde. Det er kun et spørgsmål om tid, inden vores hjem slet ikke kan fungere uden en optimal internetforbindelse.

Med fiberbredbånd slipper du for at skulle bekymre dig om internet, der enten hakker eller giver ventetid i spidsbelastningsperioder. Fibernet fra Eniig leverer altid mindst den absolutte hastighed du har bestilt, netop fordi kapaciteten er så stor, som den er. Det betyder også, at jo flere danskere der får en fiberforbindelse, jo mindre behøver vi at snakke om hastighed, når vi snakker internetforbindelse.

Inden for en overskuelig fremtid vil der tilbydes løsninger helt uden hastighedsbegrænsning, hvis udbytte selvfølgelig afhænger af opdateret it-udstyr, der kan udnytte de store hastigheder til fulde. Med en 500/500 Mbit/s fiberpakke får du dog så høj hastighed, at vi næsten kan garantere, at du i de kommende år, ikke behøver at bekymre dig om din internethastighed. Det er den optimale pakke for internet-feinschmeckerne som Jacob Risgaard, der ikke vil gå på kompromis med kvaliteten eller for større husstande, der har mange enheder tilkoblet og et ekstra stort internet forbrug.

Tjek her om du kan få fibernet

Top