Hvad er fiberbredbånd?

Fiberbredbånd er fremtidens bredbånd, fordi det giver dig den hurtigste og mest stabile adgang til internettet.

Med fiberbredbåndets høje hastighed og kapacitet får du:

Du kan også få TV og Telefoni via fiberbredbånd

Udover lynhurtigt Fiberbredbånd har du også mulighed for at vælge TV og Telefoni til din fiberbredbåndsløsning. Du kan uforpligtende se priser og sammenligne produkterne i vores online bestilling. Det eneste, du skal gøre, er at trykke på nedenstående knap og udfylde din adresse, så vi kan se om du kan få fiberbredbånd på din adresse.

Tjek her om du kan få fibernetHvorfor fiberbredbånd?

Almindeligt bredbånd leveres igennem kobberkabler. Dette sætter begrænsninger for, hvor høj en internethastighed, du kan opnå med en traditionel bredbåndsløsning.

Med fibernettet får du en lynhurtig og stabil internetforbindelse, der sikrer, at du kan være online – og endda streame i HD-kvalitet – med flere enheder samtidig, uden at hastigheden og kvaliteten forringes. Et must i enhver moderne familie!

Vil du have hurtigt internet på 50-100 Mbit – eller endnu hurtigere? Så er fiberbredbånd den rette løsning. Eniig leverer Waoo! fiberbredbånd med hastigheder helt op til 500 Mbit – både download og upload!

Hvad er Fibernet?

Du har nok hørt om fibernet. Men ved du rent teknisk, hvordan teknologien fungerer? Læs med her og bliv klogere på, hvad fibernet er for en størrelse.

Fibernet er den mest populære betegnelse for den moderne teknologi, der leverer data via optisk fiber, bedre kendt som et lyslederkabel. Navnet lyslederkabel er faktisk meget sigende for, hvad teknologien dækker over.

Den første del af ordet, lysleder, fortæller om, hvordan dataene transporteres. Derfor kommer det næppe som en overraskelse, at et lyslederkabel transporterer signaler via lys. Selve kablet er fysisk kun på tykkelse med et menneskehår, og er lavet i et meget tyndt glas- eller plastikmateriale, der fungerer som spejle hele vejen gennem kablet.

Denne opbygning af kablet sikrer, at det er muligt at transportere data med lysets hastighed.

”Det betyder, at teknologien er meget hurtigere end andre teknologier så som kobberkabler, der er den mest almindelige metode til at levere bredbånd.”

KAN DU FÅ WAOO?


For at få teknologien ud til dig, skal der monteres en fiberboks i hver sin ende af lyslederkablet. I den ene ende sidder hovedstationen, der omdanner signaler til lys og transporterer data hjem til din fiberboks, der gør det samme, når den sender data den modsatte vej.

Lysledere har en enorm høj kapacitet

Tager vi et kig på lyslederne i kablet, vil vi se, at de har en enorm kapacitet. Det vil sige, at det teoretisk set vil være muligt at samle alle Danmarks ADSL-forbindelser på ganske få lysledere. Den teoretiske grænse for én lysleder svarer til et forbrug på 1,5 mia. mennesker, der taler i telefon på samme tid.

I Danmark er vi et af de førende lande inden for forskning i lysledere. Danmarks Tekniske Universitet, DTU, var faktisk de første til at overføre data med en hastighed, der svarer til 1 mio. Mbit/s.

”Det er det samme, som at kunne downloade 80 DVD-film - i sekundet!”


Derfor er det tydeligt, at potentialet for lyslederteknologien er nærmest uendelig. Det er, helt simpelt, fremtidens løsning til transport af data.

Hvad betyder det for dig?

Nu tænker du måske "Det er nogle interessante fakta om fibernettes teknologi, men hvad betyder det egentligt for mig?" Den moderne teknologi bag fibernet betyder, at du kan få lynhurtige og stabile internethastigheder, der ikke kan matches af andre teknologier.

Disse lynhurtige hastigheder leder op til en række fordele, som du kan nyde godt af:

  • Symmetriske hastigheder, der giver dig samme høje hastighed i upload og download.
  • Du får hastighedsgaranti, hvilket betyder, at du rent faktisk får den hastighed, du betaler for.
  • Du får en stabil internetforbindelse, der ikke belastes af dit lokalområdes internetaktivitet.
  • Du får naturligvis også lav svartid (latency), der sikrer, at dit spil ikke lagger, når du er online.

Er du i tvivl om hvor god din egen internethastighed er, så kan du tage en hastighedstest her.

Skift til fremtidens internet

Hos Eniig kan du nyde alle disse fordele med vores driftssikre fibernetforbindelser. Du får hastigheder helt op til 1000 Mbit, der tager dine online oplevelser til usete højder. Det er slut med de daglige kampe med din langsomme bredbåndsforbindelse. Skift til fibernettet, så er dit internet fremtidssikret.

Er der forskel på fibernet og fiberbredbånd?

Bredbånd er mere eller mindre blevet et synonym for internet. ”Fiberbredbånd” er en populær betegnelse for internet over fibernettet. Waoo! fibernet og fiberbredbånd er altså en og samme sag – der er ingen forskel. Det vigtige er de mange fordele, du får ved at vælge fiber, når du skal vælge internetudbyder.

Vi bruger alle sammen mere og mere data – ikke mindst gennem video-streaming fra udbydere som Netflix, TV2 PLAY, Viaplay og YouTube. Det stiller store krav til vores internetforbindelser og -hastigheder, som skal understøtte transport af store datamængder på én gang. Og ofte til mange enheder på samme netværk.

Overvej selv, hvor mange forskellige enheder, der er tilsluttet internettet hjemme hos dig: Bærbare computere, tablets, smartphones, fjernsyn, spillekonsoller – måske endda dine elpærer, kaffemaskine og køleskab, hvis du rigtig er fremme i skoene. Jo flere enheder, du kobler på nettet, desto større kapacitet har du brug for, hvis det hele skal spille uden ventetider og afbrydelser.

Med Waoo! fiberbredbånd fra Eniig får du en fremtidssikret og stabil internetforbindelse. Kort sagt: Du får alle mulighederne uden al besværet.

Top