Trådløst internet – til dig der ønsker digital frihed

Vi lever i et digitaliseret samfund, og internettet spiller en central rolle i vores hverdag. En gennemsnitlig dansk familie har flere digitale enheder i hjemmet end nogensinde før og har derfor også behov for et stærkt, stabilt og trådløst internet.

Hjemmet bliver mere og mere trådløst, og for mange kan det være svært at finde hoved og hale i de forskellige løsninger, når man skal have trådløst internet i hjemmet. Læs med her, og bliv klogere på det trådløse internet.

Hvad er trådløst internet?

Trådløst internet – også kaldet WiFi - er radiobølger, der sender informationer mellem din router og dine enheder, såsom din smartphone, tablet eller computer.

Din router er den boks, som deler hjemmets internetforbindelse, så både du og resten af familien kan være på internettet på samme tid.

Samtidig deler I netværket, og har mulighed for at dele filer med hinanden, streame videoer på TV eller Apple TV, eller printe dokumenter.De mest almindelige routere tilslutter dit hjemmenetværk, ofte kaldet LAN (Local Area Network), til internettet, der ofte refereres til som WAN (Wide Area Network).

En trådløs router omdanner internetforbindelsen fra internetstikket i dit hjem til et radiosignal, så alle de enheder der er inden for signalets rækkevidde, kan kobles på samme netværk, uden at skulle tilsluttes routeren med kabler. Så snart din enhed er tilkoblet, sendes alle informationerne til og fra din trådløse router, og videre til andre enheder eller til/fra internettet.

Alt afhængig af hvilken trådløs router du har, har routeren et bestemt antal kanaler til rådighed, der bruges til at kommunikere med dine enheder. Disse kanaler har til formål at sikre stabil trådløs forbindelse i områder, hvor der sendes mange trådløse radiosignaler.

De fleste trådløse routere er automatisk indstillet til finde dén kanal med mindst belastning, dog er det i mange routere muligt at vælge en kanal manuelt, så du selv kan bestemme. Dette er en klar fordel, hvis du bor i et tæt beboet område, hvor mange devices er tilkoblet på samme tid, da det kan være med til at forvirre routerens mulighed for at vælge kanal selv.

Routeren kan ikke skifte kanal løbende, det gør den ved genstart - Oplever du belastning på din forbindelse, og den føles langsom, er det derfor en god idé at genstarte routeren.

Udover at skabe trådløs internetadgang for alle i hjemmet, så beskytter den trådløse router også hjemmenetværket, således at uvedkommende ikke kan tilgå det. Sådanne sikkerhedsmekanismer kan eksempelvis være Firewall og MAC adresse-blokering, hvor kun forhåndsgodkendte enheder kan få adgang.

Trådløst internet giver dig frihed

Med en trådløs router i hjemmet er du altid koblet til internettet med dine enheder, og det giver dig den digitale frihed, som du og familien har behov for.

Teknologien gør det muligt at streame film og musik direkte fra nettet, at surfe via smartphones, tablets eller computere, at tilkoble printere, så de kommunikerer trådløst med andre enheder og computer og at kunne dele filer og billeder frit mellem familiens enheder. Derfor er det vigtigt, at det trådløse internet fungerer optimalt – og at det fungerer i hele boligen.

Sådan får du lynhurtigt trådløst internet

Vejen til lynhurtigt internet går via fibernet fra os, og som internetkunde hos os får du en router af høj kvalitet, som har gigabit netværk til kablet forbindelse, samt indbygget trådløst netværk på både 2.4 og 5gHz.

Det betyder, at du er klar til at koble dine enheder til nettet, så snart du har en aktiv fiberboks. Har du allerede installeret en trådløs router i dit hjem, så kan du få nyttige tips til hastighedsoptimering i vores guide.

Har du ikke allerede fiberadgang i din bolig, kan du læse mere om processen for installation af fibernet her

Har du brug for en hjælpende hånd til dit trådløse internet?

Kontakt vores kundeservice, hvis du fortsat brænder inde med spørgsmål til din WiFi-forbindelse.

Vi er klar alle hverdage fra 8.00-18.00 til at besvare dine spørgsmål og hjælpe dig til en bedre trådløs internetforbindelse.
Top