Hvilken hastighed fibernet skal jeg vælge?

Inden du vælger bredbånd, er det vigtigt, at du overvejer, hvilken hastighed du har brug for, for at dække dit eller din families personlige behov.

Når du gør dig denne overvejelse, undgår du at betale for en unødvendig høj hastighed – eller værst af alt, at blive irriteret over, at internettet aldrig opfylder dit behov, eller føles langsomt. Få et overblik over, hvilken internethastighed du bør investere i, med vores hastighedsoversigt nedenfor.

Hvad er forskellen på fiberbredbånd og bredbånd?

Forskellen på fibernet og traditionelt bredbånd er vigtig at kende til, før du læser nærmere om hastigheder. Grunden til dette er, at hastigheden du kan forvente at modtage i dit månedlige abonnement, er forskellig alt efter, om du vælger fibernet eller det traditionelle bredbånd.

Traditionelt bredbånd bliver leveret igennem kobberkabler, hvorimod fibernet er leveret igennem lyslederkabler, hvor signalet bliver transporteret via lys. Lyslederkablerne har langt mindre modstand end kobberkablerne, og der kan hermed opnås meget højere hastigheder med fibernet end ved traditionelt bredbånd.

”Dette betyder bl.a. at vi kan give dig hastighedsgaranti på alle vores lynhurtige forbindelser.”


Udbydere af det traditionelle bredbånd kan ikke tilbyde en hastighedsgaranti på deres produkter, idet der er en begrænset kapacitet per central. Det betyder, at jo flere der bruger internettet på samme tid, jo mere belastet er bredbåndssignalet. Det kan således forårsage en langsommere hastighed hos brugere af det traditionelle bredbånd.

Groft skitseret kan man ikke være garanteret den hastighed, man betaler for hele døgnet rundt. Nogle gange kan hastigheden på det traditionelle bredbånd være en anelse højere og andre gange lavere end det bestilte. Derfor regner man med en gennemsnitlig hastighed, når man vælger at købe det traditionelle bredbånd, og man er på ingen måde sikret en stabil og hurtig hastighed. Ofte opgives hastighederne på det traditionelle bredbånd som ”op til”.

Hvilken internet hastighed skal du vælge?

Valget af bredbåndshastigheden er afhængig af, om du skal bruge internettet til at surfe, uploade videoer/billeder, streame eller downloade store filer. Herudover bør du også tænke på hvor mange i husstanden, der typisk anvender nettet samtidig. Bredbåndshastigheden er som regel angivet i megabit pr. sekund, forkortet til Mbit/s eller blot Mbit.

Hvad kan jeg med 30 Mbit?

En 30 Mbit forbindelse er typisk god til kernefamilien. Her kan helt op til fem computere være på nettet samtidig uden, at I vil opleve problemer med hastigheden.

Har du du behov for at streame fra diverse streamningtjenester så som Netflix i Ultra HD-kvalitet, tager det dog hele 25 Mbit af din hastighed. Dette efterlader meget lidt af hastigheden tilbage, til at flere kan sidde på nettet og surfe rundt eller spille samtidig. Hvis denne situation forekommer i dit hjem, bør du vælge en hurtigere forbindelse.

Hvad kan jeg med 50 Mbit?

En 50 Mbit forbindelse kan, ligesom 30 Mbit, tilbydes på både fibernet og det traditionelle bredbånd. 50 Mbit forbindelsen er god til de fleste familier, da det giver fleksibilitet til, at alle i familien kan lave de ting, som de ønsker på computeren, tablet eller smartphone, uden at det begrænser hastigheden for andre. For eksempel kan to personer uden besvær se Netflix i højeste Ultra HD-kvalitet, hvis der er kamp om, hvad der skal ses fredag aften.

For at flere i husstanden kan se Netflix i højeste kvalitet, kræver det, at I har hastighedsgaranti, således at hastigheden altid ligger stabilt på de 50 Mbit. Dette er påkrævet, hvis to personer skal kunne se Netflix i Ultra HD-kvalitet samtidig. Med fibernet er du garanteret en høj hastighed, på alle tidspunkter af døgnet, og du får dermed ingen problemer med at opretholde den højeste kvalitet, når du streamer film eller tv serier.

Hvad kan jeg med 100 Mbit?

En 100 Mbit forbindelse dækker uden problem de fleste husstandes behov. En forbindelse på 100 Mbit tillader, at du kan se tv på nettet, streame i en meget høj kvalitet og hurtigt hente selv store filer, spil eller programmer.

100 Mbit forbindelsen svarer til, at helt op til 4 personer i husstanden uafhængigt af hinanden, kan se Netflix i Ultra HD-kvalitet. Dette giver en stor frihed i forhold til at undgå belastning på jeres internet. Det forekommer måske sjældent, at der er 4 i husstanden, der streamer Netflix i HD kvalitet, men med 100 Mbit er du og din familie godt dækket ind. Det er slut med ustabilt internet, når der streames, spilles online, ses klip på Youtube eller noget helt fjerde – af alle familiens medlemmer.

Hvilke fibernethastigheder kan du vælge hos Eniig?

Hos Eniig tilbyder vi hastighederne 10 Mbit, 100 Mbit, 300 Mbit og helt op til 500 Mbit. Vi sælger udelukkende fibernet, for at kunne garantere disse høje hastigheder. For dig betyder det, at du er garanteret den hastighed, du køber igennem hastighedsgarantien.

De hastigheder du kan vælge mellem spænder bredt, således at du kan få lige nøjagtig den hastighed, der passer til dine specifikke behov. Du er altid meget velkommen til at kontakte vores kundeservice for flere råd eller vejledning.

Vil du gerne vide, om du kan få fibernet på din adresse,så kan du hurtigt og nemt tjekke det her, ved at indtaste din adresse.

Er der ikke indlagt fibernet til din adresse modtager vi meget gerne din forespørgsel, så vi er opmærksomme på hvilke områder, der ønsker at få en lynhurtig, fremtidssikret internetløsning.

Top