Langsomt internet – hvad kan du gøre?

Er du også træt af langsomt internet?

Du kender sikkert irritationen over ikke at kunne streame fredagsfilmen, når resten af Danmark også er online. Eller at det tager en evighed at loade siderne, når du gerne vil læse dagens nyheder.

Hvis du kan nikke genkendende til disse scenarier, så er du en af de uheldige, der lider af langsomt internet – som du sikkert også betaler alt for meget for. I gennemsnit får de fleste danskere nemlig kun 75% af den internethastighed, som udbyderne reklamerer for.

Test let din internethastighed her, og se, om du får den hastighed, du betaler for.


Undgå dårligt internet med fibernet

For helt at undgå dårligt internet i fremtiden, er den bedste metode at skifte til fibernet. Fibernet transporterer data med lysets hastighed, og derfor kan Eniig tilbyde både stabilt og lynhurtigt internet. Du er sikret symmetriske hastigheder og hastighedsgaranti, som betyder, at du altid får den hastighed, du betaler for – uanset mængden af trafik på fibernettet. 

Vi tilbyder fibernet til det meste af Nord- og Midtjylland, så tjek allerede nu, om du kan få fibernet på din adresse.


5 gode råd til at komme en dårlig internetforbindelse til livs

Hvis du er en af de mange danskere, der har problemer med en dårlig internetforbindelse, så kan der være flere årsager til det. Blandt andet kan det skyldes, at du bor i et område, hvor der er dårlig internetforbindelse. Internetforbindelsen vil være dårligere, jo længere væk du bor fra en by.

Der er også tidspunkter på døgnet, hvor internetforbindelsen er mere belastet end andre. Det er ofte tilfældet om aftenen og i weekenderne, hvor flere danskere er online, og der derfor er risiko for, at du skal dele forbindelsen med flere personer.

Heldigvis er der 5 smarte tricks, du selv kan afprøve for at komme den dårlige internetforbindelse til livs:

1. Placér din router højt og centralt

Din router sender signaler nedad – derfor er en høj placering god. Du opnår det bedste signal ved at placere routeren centralt i dit hjem eller hvor du oftest bruger internettet. Selvom din router nok ikke er den flotteste del af indretningen, så bør du ikke gemme den væk i et skab eller under din sofa, da det kan gøre signalet svagere.

2. Placér ikke routeren i nærheden af metal

Der er nogle materialer, som din routers signaler ikke kan lide. Det er primært tilfældet med metal, men også med eksempelvis beton. Vælg derfor en placering til din router, der ikke er i nærheden af disse materialer.

3. Vend din routers antenner korrekt

Nogle routere har antenner, og hvis det er tilfældet med din router, så skal du vende antennen opad, hvis du ønsker et bedre signal ud i rummet.

4. Vælg kanalen med mindst trafik

I områder med tæt beboelse kører mange menneskers internetforbindelse på de samme kanaler, hvilket kan forringe signalet. Gennem programmer som Wifi Analyzer kan du tjekke, hvilke kanaler, der er mest trafik på. Herefter kan du indstille, at din internetforbindelse skal køre på den kanal, der har mindst trafik.

5. Køb en wifi-extender

Hvis du fortsat har en dårlig internetforbindelse kan du vælge at investere i wifi-extenders, som er små bokse, du placerer rundt i rummene i dit hjem. Det kan hjælpe til at styrke signalet – men er samtidig også en ekstra udgift, som ikke garanterer en bedre internetforbindelse. 

Top