Sådan vælger du, den rigtige internetudbyder

6 gode overvejelser når du vælger internetudbyder

Er det blevet tid til at finde ny internetudbyder?

Der er en række forhold, som du bør være opmærksom på, når du skal finde frem til den helt rigtige internetudbyder. Først og fremmest er det vigtigt, at du vælger en internetudbyder, der kan levere stabilt internet i dit område, og hvis abonnementer kan opfylde dine behov.
Her kan du blive klogere på:

  • Om du skal vælge fibernet eller en almindelig ADSL-forbindelse
  • Hvilken hastighed du får for pengene
  • Om du bør købe ekstra services hos din internetudbyder
  • Om du bør samle din TV- og telefonregning i din internetpakke
  • Hvordan du kan tage dit fibernet med i sommerhuset

1. En internetudbyder med ADSL eller fibernet-forbindelser?

Hvad skal du vælge? Almindeligt bredbånd igennem en ADSL-forbindelse eller fibernet? Hvis du gerne vil have stabilt internet med høj hastighed, kan det være en fordel at overveje en internetudbyder, der kan levere fibernet.

Der kan være mange fordele ved fibernet. Først og fremmest får du en hastighed, der er væsentligt højere og ofte også mere stabil end traditionelt bredbånd – ofte til en lige så billig pris. Ulempen er dog, at det ikke er alle boliger, som har fået gravet de nye fiberkabler ned, og det er derfor ikke sikkert, at du kan få fibernet til din bopæl. Her vil de forskellige internetudbydere ofte kunne svare på, om du kan få fibernet hos dem. Tjek om du kan få fibernet hos Eniig.

2. Hvilken hastighed får du for pengene?

Når du bestiller internet, skriver de fleste internetudbydere, hvilken hastighed du vil kunne opleve på din internetforbindelse under de mest optimale forhold – det vil sige, at hvis du bestiller en 100 Mbit/s-forbindelse, er det ikke sikkert, at du får en downloadhastighed på 100 Mbit/s, hvis din pc eksempelvis ikke er direkte forbundet til routeren.

Hos Eniig har vi hastighedsgaranti på alle vores internetpakker, og du kan derfor være sikker på, at du får den hastighed, som du har betalt for. Da trådløst internet bliver påvirket af mange forskellige faktorer, kan vi dog ikke give hastighedsgaranti på trådløst internet. Se vores forskellige internetpakker.

3. Ekstra services hos de forskellige internetudbydere

Ønsker du ekstra services med i din bredbåndspakke? Ofte kan der nemlig være penge at spare ved at tilkøbe dem til dit fibernet hos din internetudbyder. Flere internetudbydere er begyndt at udvide deres løsninger med forskellige tilkøb og pakker. Det er eksempelvis streaming-abonnementer eller sikkerhedspakker, som antivirus, antispam og antiransomware.

Hos Eniig tilbyder vi en sikkerhedspakke til alle vores internetløsninger – det kan give dig ro i maven, når du surfer på nettet. Læs mere om vores sikkerhedspakke.

Har du et stort hjem med adskillige brugere, er trådløst internet den mest fordelagtige løsning, og her tilbyder vi Smart WiFi, der er kåret til landets bedste trådløse internetforbindelse. Lær mere om Smart WiFi.

4. Internetudbyder med TV og telefoni?

Skal det blot være en simpel internetforbindelse til hjemmet, eller vil du også have TV og telefoni med i købet og samle det hele på en regning? Med en Waoo Fiber-pakke kan du f.eks. samle TV-underholdning og telefoni i én løsning. Det giver dig et nemmere overblik over dine månedlige regninger og udgifter – ligesom det også sparer dig penge i forhold til at købe det separat.

5. Internet i sommerhuset?

Vil du gerne have mulighed for at kunne tage internet med i sommerhuset? Selvom en tur i sommerhuset for mange byder på afslapning og ro, er det stadig rart at have mulighed for at kunne gå på nettet og streame en film de dage, hvor regnen siler ned og blæsten rusker. Hos Eniig har du faktisk mulighed for at få fibernet til dit sommerhus. Bliv klogere på, hvordan du kan tage internettet med i sommerhuset.

6. Slutprisen på din internetpakke

Det kan ofte være en jungle at regne slutprisen på din nye internetforbindelse ud hos de enkelte internetudbydere – nogle har særlige servicegebyr og bindingsperiode på deres produkter. Vær derfor opmærksom på:

  • Hvad der er inkluderet i priserne
  • Om der er nogen bindingsperiode
  • Hvad den reelle hastighed er på internetforbindelsen
  • Hvilke gratis ekstra services og produkter, du får med


Hos Eniig er alle vores internetpakker underlagt en bindingsperiode på 6 måneder. Se mere om vores priser og vilkår her.

Top