Sikkert internet til børn

Hos Eniig er det ingen hemmelighed; vi elsker internettet! Internettet giver os et ocean af muligheder og vi tiltrækkes af mangfoldigheden, livet og energien, som udfolder sig i form af information, nyheder, underholdning, kunst, drama, spil og enkelt tidsfordriv/pauser i en travl hverdag.

Internetlivet i børnefamilien

Internettet er et utroligt sted at være! Det skal det også være for de yngste i familien. Børn og unges medieforbrug er kreativt, socialt og udviklende og internettet anvendes allerede fra skolestart, som en integreret del af hverdagen.

Vores børn bruger internettet til at finde information, lektielæsning, apps, musik, online spil – ja, listen er lang, og således er internettet en platform, der skaber glæde, leg og socialt samvær.

En sikker familiezone

Sikkert internet er afgørende, når børns internetforbrug er en så naturlig del af hverdagen. Som forældre og voksne har vi et ansvar for, at de yngste brugere, som endnu ikke har lært at begå sig sikkert på internettet, får den bedst mulige oplevelse.

Vi har med andre ord et ansvar i at lære børn og unge de gode rutiner i brugen af internettet og hjælpe dem sikkert på deres færden.

Lad os hjælpe dig med at skabe de trygge rammer! Hos Eniig tilbyder vi forældrekontrol i form af børnesikring til familiens yngste. Du kan også hjælpe dit barn sikkert i gang på internettet ved bl.a.:


  • At følge med i dit barns færden på internettet – besøg sjove og spændende hjemmesider sammen og tal med dit barn om, hvad han eller hun oplever
  • At lære dit barn ikke at dele personlige oplysninger – fx at dit barn ikke må give adresse, telefonnummer eller billeder væk uden din tilladelse
  • At huske den sunde fornuft – på internettet er alt ikke nødvendigvis, hvad det foregiver at være. Lær dit barn, at sund fornuft også gælder på internettet, og at det er en god idé at skaffe sig flere oplysninger om samme sag. Vis dit barn, hvordan man kontrollerer oplysninger
Top