Sådan sikrer du dig mod frosne rør

Når meteorologerne melder om isnende sibirisk kulde, så betyder det ikke kun, at du skal tage en ekstra trøje eller et par uldne strømper på. Du skal også sikre dig, at din varmeinstallation kan stå imod hård frost. For frostskader kan nemlig betyde sprængte rør, med store udgifter til følge.

Den gode nyhed er, at det ikke behøver være svært at sikre sig mod frosne rør. Hvis du følger nogle få, enkle råd, så er du godt på vej.

1) Hav cirkulation i varmerør og vandrør

Rørene fryser nemmere til uden cirkulation – hav derfor altid dine ventiler en lille smule åbne, selv i rum der står tomme eller du ikke bruger.

2) Hold en temperatur på mindst 17 grader i hele boligen

De fleste forsikringer dækker ikke skader på dit hus, hvis de er forårsaget af frostsprængte rør som følge af utilstrækkelig rumopvarmning. Du bør derfor altid holde en minimumstemperatur på mindst 17 grader i hele boligen.

3) Frostsikring af rørene starter i skunken

Vær opmærksom på om du har skjulte rør til enten varme eller brugsvand på steder, hvor det kan blive rigtig koldt, men hvor du ikke lige normalt får øje på rørene. Problemer med frosne rør opstår nemlig typisk i skunkrum, på loftet eller andre steder, hvor rørene ligger uden for synsfeltet.

Det allerbedste råd er, at du skal bruge din logiske sans. Sidder der en radiator på væggen - og er der ingen synlige rør - så er der rør bag væggen. Få huse har vvs-oplysninger på hustegningerne, så tjek hvis det er muligt dine skunkrum for rør – og tjek samtidig, om de er godt nok isolerede, da der er penge at spare på varmeregningen ved isolering af rørene.
Top