15. august 2016

​EnergiMidt og HEF bliver til Eniig

Danmarks tredjestørste energiselskab offentliggjorde mandag sit nye navn. EnergiMidt og HEF, Himmerlands Elforsyning, skal fremover hedde Eniig. De fusionerede selskabers nye fælles navn blev præsenteret ved et stort arrangement for medarbejdere og presse i Silkeborg.

Da midtjyske EnergiMidt og HEF fra Nordjylland tidligere på året påbegyndte planlægningen af den kommende fusion, var der enighed om, at energikoncernen fremadrettet skulle have nyt navn. Det er der blevet arbejdet intensivt på i løbet af foråret og sommeren, og mandag den 15. august kunne administrerende direktør Martin Romvig afsløre det nye navn for alle medarbejderne, som var samlet i Jysk Arena i Silkeborg.

- Jeg er både glad og stolt over i dag at kunne præsentere Eniig som vores nye koncernnavn. Vi er i fuld gang med at gennemføre en fusion mellem to ligeværdige parter. Vi ligner hinanden meget, både når det gælder virksomhedskultur, visioner og værdier. Derfor har det været vigtigt for os at skabe en ny, fælles identitet, som vi alle kan se os selv i. For der er rigtig meget, som vi er enige om, udtaler direktøren.

Eniig indbyder til samarbejde
Med det nye navn er der for alvor sat to streger under fusionen mellem HEF og EnergiMidt. En fusion, som blev indgået juridisk i slutningen af juni, og som nu er forseglet med et nyt fælles navn, der samler såvel koncernen som det fællesskab, som er bygget op omkring andelstankegangen. Jan Skytte Pedersen, som er bestyrelsesformand i Eniig, forklarer:

- Navnet understreger også fusionsgrundlaget. Vi fusionerer, fordi vi vil, og ikke fordi vi skal. Vi er enige om, at en fusion er den rigtige vej for de to selskaber, og med Eniig er vi nu blevet én virksomhed, én arbejdsplads, ét andelsselskab med en fælles fremtid. Er man enig, er man sammen om noget. Enige om at gå efter de bedste løsninger med samarbejdspartnere, kommuner og kunder i lokalområderne. Med Eniig har vi fået et navn, der aktivt kan bruges i vores kommunikation, og som samtidig indkapsler hele vores fælles DNA i et enkelt ord, pointerer Jan Skytte Pedersen.

Flere muligheder på sigt
I løbet af den kommende tid vil den nye identitet gradvist blive introduceret til omverdenen. Køretøjer bliver omdekoreret, skilte og brevpapir bliver udskiftet, og kampagner i både trykte og digitale medier skal hjælpe med at skabe kendskab til det nye navn. For den administrerende direktør er det vigtigt at pointere, at selv om navnet er nyt, vil produkter og services stadig være i den velkendte, høje kvalitet.

- Kunderne kan være helt trygge, for vi ændrer ikke i hverken vores produktsortiment eller fokus på kundeservice. Således kan både erhvervs- og privatkunder i vores nye, fælles energiselskab se frem til ”business as usual”, for det vil være velkendte personer, funktioner og systemer, som også fremadrettet vil yde en så god service som overhovedet muligt. Og på sigt vil alle kunder få gavn af vores styrkede markedsposition og de stordriftsfordele, som vi har opnået gennem fusionen, forsikrer Martin Romvig.

Stor lokal forankring
Eniig-koncernen har 950 ansatte og får hovedsæde på Tietgensvej i Silkeborg, hvor direktion, stabs- og fællesfunktioner samt divisionerne Fiberbredbånd og Renewables får til huse. I Aalborg, på adressen Over Bækken, er divisionerne Energi, Energiteknik og Forsyning placeret. Desuden vil Eniig have lokationer i Herning, Skive og Støvring.

Danmarks nye energikoncern vil også fremadrettet have energi og digital kommunikation som primære fokusområder. Eniig er ejet af selskabets nord- og midtjyske andelshavere, og forretningsområderne dækker el- og varmeforsyning, fiberbredbånd, el- og gassalg, gadelys, energibesparelser samt vedvarende energi.

For yderligere information:
Jan Skytte Pedersen, bestyrelsesformand i Eniig, tlf. 2228 2588 
Martin Romvig, administrerende direktør i Eniig, tlf. 2121 9775

Kontakt
Andre nyheder
Top