2. marts 2017

Eniig er klar til fremtiden med 4K-kabel TV

TV-skærmene i de danske stuer bliver større og større, og det stiller krav til billedkvaliteten. Nu kan Eniigs kunder med TV fra Waoo glæde sig over at kunne modtage 4K-signalet direkte gennem deres traditionelle antennekabler. Samtidig får kunderne endnu tre nye DR-kanaler i HD-kvalitet.

Den teknologiske udvikling bevæger sig med lysets hast, og noget tyder på, at TV i 4K/UHD-kvalitet, der leverer en opløsning, der er dobbelt så høj som det traditionelle HD-format, snart ikke længere kun er for feinschmeckere, der går op i skarpheden og dybden i det, der præsenteres på skærmen. Nu begynder den almindelige dansker nemlig også at gå op i at få den bedste billedkvalitet på deres store TV-skærme:

- Danskerne køber større og større TV, og derfor er det selvfølgelig vigtigt, at billedkvaliteten også følger med udviklingen. Der er jo ingen, der er interesserede i at kaste penge efter et dyrt fjernsyn, hvis ikke TV-udbyderne kan levere ordentlige billeder på skærmen. Og her er vores indholdsleverandør, Waoo, heldigvis blandt de bedste på markedet, fortæller Lars Kofoed Sørensen, der er forretningschef i Eniig.

4K-kabel TV til kunderne

Tidligere har det været nødvendigt at købe eksternt udstyr for at modtage 4K-signalet. Men nu kan kunder uden TV-boks også få signalet via deres traditionelle antennekabel - og det sker helt automatisk. Den eneste danske kanal, der sender i 4K/UHD-kvalitet, er sportskanalen Viasat Ultra HD, men Lars Kofoed Sørensen tror på, at flere kommer til:

- Lige nu udvikler streamingtjenesterne 4K-indhold i stort omfang, og TV-producenterne er også begyndt at sætte fokus på det. Der er da også flere og flere forbrugere, der giver udtryk for, at de gerne vil have indhold i den tårnhøje 4K-kvalitet, og man kan efterhånden ikke købe et TV, der ikke kan modtage 4K-signalet. Det er helt sikkert fremtiden, når det kommer til billedkvalitet. Og hos Eniig er vi klar, og med Waoo Fiber har vores kunder oven i købet kapaciteten til at håndtere kvaliteten.

Fiberbredbånd er kendt for at have en enorm kapacitet. Faktisk er den så høj, at den teoretiske grænse for én enkelt lysleder er op mod 100.000 Gbit/s. Det svarer rundt regnet til, at man har 10 millioner tændte HDTV i stuen eller at 1,5 milliarder mennesker taler i telefon på samme tid. Så der er altså rigelig kapacitet til både lynhurtigt internet, telefoni, FM-radio og TV i knivskarp kvalitet.

Flere kanaler i HD-kvalitet

Og det er ikke kun i fremtiden, at Eniig-kunder med TV fra Waoo kan nyde godt af en god billedkvalitet. Fra den 28. februar 2017 tilføjer Waoo DR2, DR Ramasjang og DR Ultra på listen over kanaler, de sender i HD-kvalitet, og dermed forbliver Waoo på tronen som den udbyder, der tilbyder flest HD-kanaler.

- Vi er meget tilfredse med, at Waoo snart kan tilbyde kunderne endnu flere kanaler i HD-kvalitet. Målet er at levere den bedst mulige billedkvalitet, og med det voksende antal HD-kanaler og muligheden for TV i 4K med både antennekabel og boks, synes vi, at vi lever op til den målsætning, slutter Lars Kofoed Sørensen.


Kontakt
Andre nyheder
Top