4. november 2016

Eniig er Region Midtjyllands bedste Cater-læreplads

Caterelev Tine Thougaard flankeret af John Staal, Teknisk Skole Silkeborg og Conni Veckenberg, Eniig

I køkkenet hos Eniig i Silkeborg er Tine Thougaard i lære som cater-elev, og det synes hun rigtig godt om. Faktisk så godt, at hun har indstillet Eniig til Danmarks bedste læreplads for cater-elever.

Indstillingen blev taget godt imod og torsdag eftermiddag kom Teknisk Skole Silkeborg på besøg for at ønske køkkenet og Eniig tillykke med udnævnelsen til "Årets læreplads". I indstillingen af Eniig skrev Tine blandt andet:

- Jeg kan simpelthen ikke forestille mig en bedre læreplads. I vores virksomhed er der kæmpe fokus på medarbejdernes trivsel - og så er det egentlig lige meget om man er elev eller har 20 års erfaring. Og faktisk ved de fleste ikke engang, at jeg er elev, jeg er "bare" en kollega ligesom alle de andre. Det er fantastisk, for du føler bare, at din indsats også bliver mere værd.

Et imponerende engagement
Conni Veckenberg er leder af kantinen i Eniig, og det glæder hende at se, at Tine trives og tager sin uddannelse alvorligt. Hun har fra nærmeste hold fulgt hendes udvikling i elevtiden, og både fagligt og personligt er det gået stærkt.

- Tine er en fantastisk elev, som går meget op i sit arbejde. Hun er utroligt engageret. Det kommer tydeligt til udtryk, når vi har nogle ekstra arrangementer, for så er Tine den type, der siger, at det er vel nok en god dag, for nu er det rigtig sjovt! Hun er enormt positiv - selv når køkkenet bogstavelig talt koger, fortæller Conni Veckenberg.

Mere end bare en læreplads
Der er kamp om de gode medarbejdere, for med de talmæssigt mindre ungdomsårgange kommer der færre og færre på arbejdsmarkedet i fremtiden. Derfor er det vigtigt for Eniig at være en god og attraktiv læreplads. Og at kunne tilbyde meget mere end 'bare' en traditionel elevuddannelse.

- Vi vil gerne uddanne og udvikle vores elever, så de er bedst muligt forberedt på den virkelige verden. Det bliver de ved at få ansvar og blive værdsat på lige fod med deres kolleger. Og når eleverne så - som i Tines tilfælde - kommer med 120 % engagement og en utrolig vilje til at dygtiggøre sig, så styrker det jo både deres muligheder og vores virksomhed, fortæller Ole Holm, som er HR Chef i Eniig.

Ingen begrænsninger
Opbakningen fra kollegerne i afdelingen er ifølge Tine Thougaard er stor del af forklaringen på, at hun stortrives i køkkenet hos Eniig. Og det giver samtidig ro, at der fra ledelsen er stor respekt for hendes skolearbejde, så der er tid til at fordybe sig i teorien.

- I min afdeling tager alle mine kolleger sig altid god tid til at forklare mig tingene fra bunden. Og som elev bliver jeg ikke begrænset, tværtimod! Jeg får også lov til at kaste mig over de spændende og særlige opgaver, og det medvirker helt sikkert til, at jeg glæder mig til at komme på arbejde hver dag, siger hun.

Tine Thougaard er ikke i tvivl om, at hun er på landets bedste læreplads:

- Eniig er det totalt perfekte sted at være elev. Jeg elsker mit arbejde.


Kontakt
Andre nyheder
Top