8. maj 2019

Eniig påskønner det lokale engagement

Henrik Møllgaard, verdensmester med håndboldlandsholdet, synes det er vigtigt at anerkende de mange frivilliges indsats rundt omkring i klubber og foreninger.

Igen i år påskønner Eniig de mange midt- og nordjyske ildsjæle, som gennem deres frivillige arbejde gør en kæmpe forskel i de lokale klubber og foreninger. Det sker gennem uddeling af fem kontante skulderklap på 10.000 kr. suppleret med 5.000 kr. til den forening, hvor han/hun har sit daglige virke.  

Det lokale sports-, forenings- og kulturliv er afhængig af, at der er lokale ildsjæle, som på trods af travlhed i hverdagen altid er klar til at give en hånd med efter fyraften, i weekender og i ferier. Det ønsker Eniig at skabe større opmærksomhed om, og uddeler derfor ”Årets Skulderklap 2019” til fem frivillige personligheder, som udfører et stort stykke arbejde i lokalområdet.

- De mange kræfter og den megen tid, som ildsjæle rundt omkring i landet investerer i det daglige klub- og foreningsarbejde, er med til at holde gang i både lokalområderne og foreningslivet. Steder, hvor man kan samles om fælles interesser og måske trække sig lidt tilbage fra den travle hverdag. Vi håber, at vi med priserne kan være med til at inspirere flere frivillige til at involvere sig og være aktive i det lokale arbejde, fortæller PR & presseansvarlig Henrik Højlund fra Eniig.

Det er ikke kun æren og anerkendelsen, som de frivillige får. Hvert skulderklap suppleres nemlig med 10.000 kr. til modtageren og 5.000 kr. til den klub eller forening, hvor han/hun har sit daglige virke.

I fællesskabets tjeneste
En typisk kandidat til ”Årets Skulderklap” besidder et utrætteligt engagement og en vilje til gå de ekstra hundrede skridt i fællesskabets tjeneste. Og netop fællesskabet er vigtigt for Eniig, der som andelsselskab - og dermed ejet af kunderne - med prisuddelingen får en god lejlighed til at sætte spot på lokalt initiativ. At fokusere på dem, der gør en kæmpe forskel, men som ikke er i rampelyset til daglig.  

– Vi synes der er behov for at skabe opmærksomhed omkring de mange, der i praksis får tingene til at ske.  For det er jo fortsat sådan, at det lokale sports-, forenings- og kulturliv er helt afhængigt af, at der er nogen der vil ofre sig og gøre lidt ekstra for at gøre lokalområderne levende og aktive. Faktisk er det svært at se, hvordan det lokale klub- og foreningsliv kunne eksistere uden de frivillige, og det vil vi gerne sætte spot på og værdsætte gennem ”Årets Skulderklap”, siger Henrik Højlund.

Indstil én der gør en forskel
For at komme i betragtning til ”Årets Skulderklap” skal man indstilles. Det kan være af kolleger, medborgere, klubkammerater eller andre, som har bemærket, at her er der en person, som gerne tager en ekstra tørn for fællesskabets skyld.

Så kender du en, som fortjener et ekstra skulderklap, så kan du indstille en kandidat til ”Årets Skulderklap 2019” på eniig.dk/skulderklap. Sidste frist for indstilling er den 19. maj 2019.

Kontakt
Andre nyheder
Top