29. juni 2018

Eniig uddelte velfortjente skulderklap

Prismodtagere fra venstre Camilla Meyer Bärnholt, Andreas Kronborg, Leo Christensen, Rasmus B. Kærsgaard og sponsormanager Gitte Nordskov Balling fra Eniig, som modtog prisen på vegne af Kurt Rasmussen

Ved en ceremoni i Silkeborg forleden uddelte Eniig ”Årets Skulderklap 2018” til fem lokale ildsjæle, som gennem deres frivillige arbejde gør en kæmpe forskel i sports-, forenings- eller kulturlivet ude i nærområderne. Foruden æren suppleres prisen med 10.000 kr. til modtageren og 5.000 kr. til den klub eller forening, hvor han/hun har sit daglige virke.

”Årets Skulderklap” gives til personer, der ikke er i rampelyset til daglig. Nogle af de lidt mere anonyme ildsjæle, som i mere eller mindre ubemærkethed binder det hele sammen. Og dem er der mange af i Midt- og Nordjylland. 458 indstillede kandidater viser tydeligt, at der er mange, som fortjener anerkendelse for deres indsats.

- Vi er virkelig blevet overvældet over, at så mange har engageret sig i at finde kandidater til skulderklappene i år. Vi har valgt udelukkende at benytte de sociale medier samt vores nyhedsbreve i kampagnen, og det har vist sig at være den rigtige tilgang, for vi har modtaget omkring fire gange så mange indstillinger sammenlignet med tidligere år. Samtidig har ”kvaliteten” hos de indstillede været tårnhøj, så det har været temmelig vanskeligt at vælge de fem modtagere, fortæller sponsormanager Gitte Nordskov Balling fra Eniig.    

Et stærkt hold
For at komme i betragtning til ”Årets Skulderklap” skal man indstilles. Det kan være af kolleger, medborgere, klubkammerater eller andre, som har bemærket, at her er der en person, som gerne tager en ekstra tørn for fællesskabets skyld.

Modtagerne af ”Årets Skulderklap 2018” er:

  • Leo Christensen, Silkeborg. Leo er fast halspeaker til håndboldligakampe i Silkeborg og er desuden frivilligt engageret i talrige sammenhænge i det lokale foreningsliv
  • Rasmus Bissenbakker Kærsgaard, Hatting. Rasmus er indstillet af adskillige Hatting-borgere, der har dyb respekt for hans utrættelige kamp for deres lokalsamfund
  • Andreas Kronborg, Viborg. Andreas har startet et håndboldtilbud for udviklingshandicappede og har været med til at sikre, at der i dag er en landsdækkende turnering med ikke mindre end 40 hold
  • Kurt Rasmussen, Sindal. Kurt siger aldrig nej til at hjælpe i Borgerforeningen, Billardklubben, eller midtby-lauget. Kurt er der bare altid - med et smil, en trailer og en hjælpende hånd
  • Camilla Meyer Bärnholt, Langå. Camilla har etableret projektet Marked & K, der bidrager til at gøre Langå til et unikt og spændende sted at bo.

Fokus på det lokale engagement
Eniig er et andelsselskab,og deter vigtigt for det lokale energiselskab at give noget tilbage til forbrugerne. Være tydelig omkring engagementet både i de større byer og i de mindre samfund, hvor den lokale forankring og udviklingen af nærmiljøet ligger andelsselskabet Eniig meget på sinde.

- Vi håber, at vi med uddelingen af ”Årets Skulderklap” kan være med til at styrke det lokale sammenhold. At man med udgangspunkt i andelstanken kan samles om at løse større opgaver i fællesskab. Måske kan vi endda få skabt så stor interesse for Eniig, at det kan smitte af på deltagelsen i vores valg til repræsentantskabet til foråret 2019. Både når det handler om de kandidater, som gerne vil have indflydelse på deres energiselskab og om alle de forhåbentlig mange, som skal stemme på dem, udtaler Henrik Højlund Christensen, som er presseansvarlig i Eniig.     

Indsatser der bliver bemærket
Traditionelt går sponsormidler til de etablerede aktiviteter, klubber og institutioner, og derfor er det vigtigt for Eniig med ”Årets Skulderklap” at signalere, at de mange kræfter og den megen tid, som de frivillige investerer i det daglige klub- og foreningsarbejde bliver både bemærket og værdsat.

– Vi vil gerne være med til at inspirere flere frivillige til at involvere sig og være aktive. Puste liv i både lokalområderne og foreningslivet. Og det er fuldt fortjent, at det for en gangs skyld er de lidt mere anonyme ”arbejdsheste” der er i centrum. De fortjener i den grad anerkendelse for deres engagement, for det er fortsat sådan, at det lokale sports-, forenings- og kulturliv er helt afhængigt af, at der er nogen der vil knokle lidt ekstra for at gøre lokalområderne levende og aktive, konkluderer Gitte Nordskov Balling. 

Kontakt
Andre nyheder
Top