25. april 2017

Stjernestøv over FIFA-turneringen i Viborg

Mikkel Guldhammer på 9 år har lige spillet sin anden FIFA-kamp i turneringen. Med til at heppe på ham er mor Pernille Guldhammer og lillesøster Katrine Guldhammer.

BDO-loungen i Viborg Stadionhal gav ekko af begejstrede jubelbrøl og højlydt ærgrelse, da FIFA kvalifikationsturneringen Waoo Super Sunday løb af stablen søndag den 23. april. De omkring 70 FIFA-spillere på alle aldre og niveauer dystede nemlig dagen igennem om præmier for 10.000 kroner og chancen for at kvalificere sig til Waoo FIFA Liga.

Blandt deltagerne var Mikkel Guldhammer på 9 år. Mikkel var kommet hele vejen fra Holstebro sammen med sin mor og lillesøster for at prøve kræfter med en live FIFA-turnering og møde nogle af Danmarks største FIFA-stjerner.

- Jeg spiller rigtig meget FIFA derhjemme, og jeg går også til fodbold. Så jeg synes, det kunne være sjovt at prøve at spille mod andre til en turnering. Men jeg ser også tit FIFA på YouTube, og da jeg fandt ud af, hvor mange af de store spillere, der skulle med, ville jeg også rigtig gerne afsted, så jeg kunne møde dem og se dem spille, fortæller Mikkel, der går i tredje klasse.

Besøg fra den danske verdensmester i FIFA

Blandt de professionelle Waoo FIFA Liga-spillere, der deltog, var den danske verdensmester i FIFA, Mohamad Al-Bacha fra eSport-holdet Tricked. Mohamad skulle spille to ligakampe på scenen og imellem kampene brugte han muligheden for at tage en snak med de ambitiøse deltagere, der måske har et håb om selv at blive professionel en dag.

- Mit bedste råd til dem, der gerne vil leve af eSport, er, at de skal dedikere sig 100 % til spillet - men aldrig på bekostning af skolen. Det er vigtigt at have en uddannelse at falde tilbage på, så skolen skal altid være første prioritet og så kommer eSporten som nummer 2, fortæller Mohamad, der selv går i 3.G på STX.

Som dagen skrider frem står det da også klart, at FIFA er meget mere end "bare" et spil. Det kræver taktiske og tekniske færdigheder præcis som i den traditionelle fodbold, og konkurrence er hård. Det mærker Mikkel Guldhammer også:

- Jeg tabte den første kamp og stod lige i den næste, fortæller Mikkel, der stadig syntes, det havde været meget spændende at være med, selvom førstepladsen i denne omgang løb til en anden.

Udstyret skal være i orden

Waoo FIFA Liga er Danmarks største af sin slags etableret i samarbejde med Tricked eSport og fiberselskabet Waoo, der blandt andet er ejet af det lokale energiselskab, Eniig, som står bag udrulningen af fiberinfrastrukturen i Nord- og Midtjylland. Og netop fiberbredbånd er essentielt for eSporten, der er afhængig af tårnhøje hastigheder og rigelig kapacitet for at kunne eksistere.


Kontakt
Andre nyheder
Top